Beyonce i Jay-Z počastili se novom nekretninom: Kupili betonsku vilu od 200 miliona dolara

0
Radiosarajevo.ba
Beyonce i Jay-Z počastili se novom nekretninom: Kupili betonsku vilu od 200 miliona dolara
Foto: TMZ.com / Beyonce i Jay-Z počastili se novom nekretninom

Slavni muzički par Beyonce i Jay-Z počastili su se novom nekretninom.

Oni su se odlučili za kupovinu vile u Malibuu za nevjerojatnih 200 miliona dolara. Par je ovom kupovinom srušio dosadašnji rekord što se tiče cijene kuća u Kaliforniji.

Naime, TMZ piše da je ta kuća najskuplja ikada prodana u Kaliforniji. Prije nje, najskuplja je bila kuća Marca Andreessena, koji je svoju vilu u Kaliforniji platio 177 miliona dolara.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Vila je izgrađena je od sirovog betona i ima prekrasan pogled na ocean. Kompleks je u obliku slova L, a prostrano dvorište ima bazen. Kuću, sagrađenu s visokim betonskim zidovima s puno prostora, dizajnirao je japanski arhitekt Tadao Ando, koji također radi na kući Kanyea Westa u Malibuu.

Spektakularno izdanje Beyonce za historijsku noć

Spektakularno izdanje Beyonce za historijsku noć

Ando je dobitnik Pritzkerove nagrade i poznat je po svojim jedinstvenim betonskim konstrukcijama u Aziji, Europi i Sjevernoj Americi. Kuća je izgrađena u vlasništvu Williama Bella, slavnog kolekcionara umjetnina. Imanje je kupio za 14,5 miliona dolara 2003. godine. Gotovo 15 godina se gradila betonska konstrukcija kuće.

Iako je cijena ionako vrtoglavo visoka, par ju je uspio sniziti. Kuća se prethodno prodavala za 295 miliona dolara. Nikad se nije pojavila na tržištu, ali je prikazana odabranoj grupi kupaca.

Otkako su se Beyoncé i Jay-Z vjenčali 2008. godine, par je uložio u brojne različite nekretnine. Posjedovali su i prodavali kuće u New Yorku, New Orleansu, Hamptonsima, Miamiju i Los Angelesu, piše Architectural Digest.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije