Ovo je pjevačica (73) koja je osvojila Grammy za najbolju pjesmu: Pobijedila i Beyonce i Adele

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je pjevačica (73) koja je osvojila Grammy za najbolju pjesmu: Pobijedila i Beyonce i Adele
Foto: EPA-EFE / Bonnie Raitt

Bonnie Raitt djelovala je oduševljeno kada je osvojila nagradu za pjesmu godine na Grammyju u nedjelju, pobijedivši zvjezdano polje koje je uključivalo superzvijezde Beyonce, Taylor Swift, Adele i Harryja Stylesa.

Pjesma 73-godišnje pjevačice Just Like That pobijedila je Taylor Swift (All Too Well), Lizzo (About Damn Time), Steve Lacyja (Bad Habit), GAYLE (abcdefu), Beyonce (Break My Soul), Adele (Easy On Me), DJ Khaleda (God Did) i Kendricka Lamara (The Heart Part 5).

Pjevačica je izgledala istinski zaprepašteno kada su joj pročitali ime, a onda se probila do pozornice.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

“Tako sam iznenađena, ne znam šta bih rekla”, rekla je.

"Ne pišem puno pjesama, ali sam mnogo ponosna što cijenite ovu. Potpuno sam ponizna." - dodala je Raitt.

Ova  pjesma je prva pobjednička pjesma koju je napisao solo tekstopisac, poslije 2008. godine kad je nagradu dobio klasik Rehab od pokojne Amy Winehouse.

Raitt, kojoj je nagradu uručila prva dama Jill Biden, odala je počast preminulom pjevaču i tekstopiscu Johnu Prineu, koji je preminuo od koronavirusa u aprilu 2020.

Raitt je svoju pobjedu u opterećenoj kategoriji opisala kao "nestvaran trenutak" u čast pjesme za koju je rekla da je inspirirana donatorima organa i Prineom.

Raitt je također citirala tekstopisce u svom govoru, opisujući ih kao "ljude koji kopaju po duši, marljive ljude koji su svoje ideje pretvorili u muziku."

Raitt je također osvojila nagradu za najbolju Američku izvedbu za "Made Up Mind" i za najbolju pjesmu američkog korijena "Just Like That", čime je svoju nagradu za Grammy povećala na 13. Ima preko 30 nominacija.

Raitt je kći broadwayskog izvođača Johna Raitta i pijanistice Marge Goddard. Potpisala je ugovor za Warner Bros, koji traje 21. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije