Beogradski roker zgrozio javnost: Skuhao golublja jaja

Radiosarajevo.ba
Beogradski roker zgrozio javnost: Skuhao golublja jaja

Nikola Spasić, sada već bivši gitarist Irie FM, beogradskog benda koji je nastupio na festivalu EXIT i šokirao je javnost objavom fotografija na Instagramu. Naime, na fotografijama se pohvalio da je skuhao jaja koja je navodno snijela golubica na njegovom balkonu, te je, kako sam tvrdi, ta kuhana jaja vratio u gnijezdo kako bi se ptica i dalje brinula o njima te tjerala s balkona ostale ptice.

„Tri godine mi golubovi us**še život. Se*u kao da je kod mene javni WC za golubove. Jedna mlada mama se skoro doselila, snijela jajca i brani terasu od drugih golubova se*ača“, napisao je Spasić uz fotografiju mame golubice.

Spasić je uzeo jaja i skuhao ih te je i to fotografirao, a zatim ih je vratio u gnijezdo, te objavio komentar: „Sve vraćeno na mjesto da mlada mama ne primijeti. Čuvaj svoju terasu, mlada mamo. Sad će djeca, samo što nisu.“

Zbog ovog čina koji je zgrozio mnoge, Spasić je ekspresno izbačen iz benda Irie FM, što je na Facebook stranici benda obrazložio Vukašin Marković:

„Članice i članovi benda Irie FM su krajnje zatečeni ovom situacijom. Jako nam je žao što je do ovoga došlo, ali ovom prilikom moramo se ograditi od postupka našeg člana Nikole Spasića. U ovom slučaju, akt pojedinca nikako ne podrazumijeva akt kolektiva. Nismo imali prilike da se do sada kroz rad benda susretnemo s ovakvom problematikom. Naša dosadašnja saradnja je podrazumijevala prije svega profesionalizam, bez ikakvih iznošenja stavova ove vrste.

S obzirom na to da se ton, ideja i sam čin, ni po kojoj osnovi ne slažu s načelima benda, kao ni muzikom koju u okviru benda irieFM stvaram, ovom prilikom vas obavještavam da sam odlučio da kao šef, frontmen i autor kompletnog idejnog aspekta benda, našeg aktualnog gitaristu isključim iz daljeg rada.“

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije