Ljubav / Balašević čestitao rođendan supruzi i raznježio cijeli Balkan

29. 04. 2019. u 11:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3301

Olivera Balašević danas slavi rođendan, a riječi iz kojih stoji njen suprug Đorđe Balašević više su od ljubavi.

Poruka u čast Olje pojavila se na Fejsbuk profilu njihove kćerke Jelene Bebe Balašević i glasi:

“Letio je kao leptir njen čuperak. Utrkivala se sa ulicom, sa predrasudama, sa onima koji su ranije krenuli, utrkivala se sa zlobom, licemerjem, sa vjetrovima koji su svima drugima duvali u leđa, samo njoj u lice, i nepokolebljivom lakoćom ih je ostavljala sve više za sobom", piše Žena Blic, pa nastavlja:

"Kad odmakneš onima koji te prate toliko da je više nevažno ko je drugi ili treći, onda ni ti više nisi Prvi nego si Usamljen.

Ali skoro smo se za trenutak mimoišli…

I tad su se njene bijele zoknice utrkivale s mojim pogledom. Bilo je to dva dana prije njenog dvadesetog rođendana, posljednjeg na kom nisam bio. Jer, šta sam znao ja? I tad je bila još djevojčica…

Danas je gledam kako se utrkuje sa vremenom, kako se sa ovim lošim godinama poigrava isto onako kako se, i kako će se opet, poigravati sa dobrim. I svi oni koje je ostavila decenijama za sobom, sad se zbunjeno osvrću pitajući se kojim čudom je po zvijezdama u svojim očima sad odjednom toliko mlađa od njih.

Sve nas je obišla za čitav krug, otud to. Sa vremenom treba znati, to je njen moto. Sretan ti rođendan, Moja Mila.

Još uvijek si devojčica. Neko krije godine, od nekog se godine kriju. Među svima koji sa tobom čekaju ponoć, jedini ja nisam imao sreću da nasljedim nešto od tebe. Ali sam imao sreću da te sretnem, i naučim nešto od tebe…

Drugi bi sve imalo smisao… Znaš ti to…

Voli te tvoj Đorđe….”

Olivera i Đorđe Balašević decenijama su sinonim prave ljubavi koja im je donijela troje djece, Jelenu, Jovanu i Aleksu. Danas poznati par ima i unučiće i nastavlja dalje.

Što bi rekao Đole, Olja je tek devojčica, pa im predstoje godine i godine ljubavi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA