"Bahati siledžija": Kruži video Darka Lazića koji je zgrozio sve

Radiosarajevo.ba
"Bahati siledžija": Kruži video Darka Lazića koji je zgrozio sve
PrtScr / Darko Lazić

Kontroverzni srbijanski folker Darko Lazić (28), kojeg je 29. aprila uhapsila policija u Subotištu kod Brestača u Srbiji, jer je vozio bez vozačke dozvole, kažnjen je na sudu u Rumi novčanom kaznom od oko 3.000 KM.

Kako srbijanski mediji javljaju, on je sucu za prekršaje rekao da je ovog puta morao sjesti za volan Porschea Panamere.

"Nisam imao drugog izbora s obzirom na to da sam morao dijete voditi u bolnicu. Sin je imao temperaturu. Jedva čekam ponovno polagati vožnju i, naravno, kaznu sam odmah platio. Neću to više nikada ponoviti", rekao je Lazić, pišu 24sata.hr.

Zatim je u intervjuu za televiziju rekao da ne vidi problem zato što vozi bez vozačke dozvole.

"Koga sam ja ugrozio? Kome sam poslao lošu poruku?", započeo je Lazić opravdanje i dodao: "Znam li ja voziti možda? Ja sam imao položeno, ja znam voziti auto. Drugo bi bilo da ja ne znam voziti pa da sam sjeo u auto s nakanom da ugrožavam i šaljem poruku 'Vidi ga ovaj ne zna voziti, a sjeo je za volan'. Ja odlično znam voziti i to svi vrlo dobro znaju", rekao je Darko u intervjuu koji sada kruži društvenim mrežama. 

Mnogi su mu zamjerili tu izjavu.

"Bahati siledžija. Pazite, s koje zamišljene visine nedodirljivosti govori", jedan je od komentara na Twitteru.

Drugi komentari na društvenim mrežama prilično su brutalni, a većina na Balkanu se pita "kad će više ista pravila početi da važe za sve?!".

"Opet priveden zbog vožnje bez dozvole! Koji put?! Skoro je kažnjen zbog toga što je prekršio policijski čas sa 80.000 dinara. Zašto ne sa 150.000 kao baka Olivera?", pita se jedna korisnica Twittera.

Inače, prije dvije godine skrivio je tešku saobraćajnu nesreću kad je vozio u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole. Imao je 1,39 promila u krvi, a ljekari su se borili za njegov život. foto:

Lazić je nedavno prekršio i policijski sat. U tom trenutku bio je s dva prijatelja s prebivalištem u Beogradu. Pjevač je policiju molio da mu ne napišu kaznu, ali bezuspješno. Zbog prekršaja, Darko će morati platiti oko 6.500 KM.

"Postoji li mogućnost plaćanja na rate s obzirom na okolnosti. Do daljnjeg nemam primanja", rekao je tada Darko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije