Ava Karabatić ozbiljno želi biti predsjednica Hrvatske: "Svi će biti zadovoljeni!"

Radiosarajevo.ba
Ava Karabatić ozbiljno želi biti predsjednica Hrvatske: "Svi će biti zadovoljeni!"
Foto: Instagram / Ava Karabatić

„Ja sam pojava“, jednostavna je rečenica koja najbolje opisuje Avu Karabatić. A kad se pojavi, sve se glave okreću u smjeru ove osebujne 31-godišnjakinje. Ima diplomu Filozofskog fakulteta, zanima je sportsko novinarstvo, iza sebe ima tri izložbe umjetničkih slika, napisala je knjigu, trenutačno piše drugu, voditeljica je i starleta. I žena-zmaj, kako sama kaže.

Odnedavno je tomu svemu dodala i „kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske“. Doduše, još uvijek neslužbena jer za pravo na utrku za Pantovčak mora prikupiti 10.000 potpisa. U taj krvav posao bacila se prošli petak, 11. oktobra u klubu Ritz gdje je organizirala pravu feštu za svoje birače. „Bit će poput Wimbeldona“, najavila je.

Večeras je u Sinju, gdje također skuplja potpise, a evo kako je Hrvate pozvala da joj dođu dati podršku:

Ava o izborima razmišlja pozitivno i čvrsto je uvjerena da se „sve što dotakne pretvori u zlato“. Na kandidaturu se nije odlučila sama, već ju je na to nagnala jedna internetska anketa gdje se među silnim imenima našlo i njezino. Ono što je isprva izgledalo kao dobra šala, moglo bi postati stvarnost. Ava Karabatić mogla bi postati predsjednica Hrvatske.

„Stvari se u životu stvarno događaju spontano, tako se dogodilo i ovo iako sam u prvom osnovne bila predsjednica razreda“, započela je u intervjuu za Dnevno nakon što je naručila čašu suhog bijelog vina. 

„Obožavam dobro bijelo vino. Hedonist sam po pitanju jela i pića, ali nikad nisam konzumirala drogu. Mnogi će osuditi konzumaciju marihuane, ali ja mislim da ju treba legalizirati kako se bolesni ne bi trebali skrivati, kao i prostituciju. Već četiri godine tupim ljudima da bi bilo manje razvoda.“

A ko će joj voditi kampanju: „Intuicija je nešto što mene kao bikicu s podznakom škorpije tjera da sama budem i voditelj i vođa i lider. Kad sam se rodila babice su rekle: ‘Mala će biti lider.’ Ja bih voljela da i Pupovac sudjeluje jer on mi je frajerčina, to je jedna inteligencija“, naglasila je Ava svoju želju da joj predsjednik SDSS-a pomogne u kampanji.

U svom izbornom programu zalaže se za zabranu pobačaja, ukidanje davanja crkvi, povećanje kazni za zlostavljanje životinja, povećanje prava branitelja, suzbijanje korupcije, učinkovitije pravosuđe, legalizaciju marihuane i prostitucije, veće plaće, manje poreze, uvođenje seksualnog odgoja i povećanje dječjih doplataka…

„Recikliranje je jako bitno”, rekla je Ava, objasnivši da je posebno bitno „reciklirati kvalitetnu plastiku po povoljnim cijenama” kako bi „svaka domaćica bila poželjna svom mužu i da bude približna izgledu poput starlete.“ U tom je trenutku namignula i pokazala rukama na svoje tijelo.

Vjerujem u Krista, ne vjerujem u Boga“, njen je odgovor na pitanje što misli o grupama koje ispred klinika i bolnica mole te zaustavljaju žene koje su odlučile napraviti pobačaj. „Verujem u svemir i u kosmos. Nemam ništa protiv onih koji su svaku nedjelju na misi, a varaju svoje žene. Što se tiče pobačaja, ja sam apsolutno protiv abortusa. Ja ne mogu ući u kostur ljudskog mozga da znam što se tu događa.“

Priznaje da je pitanje incesta u najmanju ruku škakljivo te da bi dopustila pobačaj ako je dijete začeto na taj način ili putem silovanja.

„U meni je hipersvemirac, a sve što dotaknem, to se pozlati”, nastavila je je. „U drugom krugu želim vidjeti Milanovića. Ja njega naprosto obožavam i da mogu zgrabila bih ga. Stvarno mi je šarmantan i inteligentan. Kad kažem zgrabila, ljudi misle svašta, a ja mislim na mentalnu seksualnost i to mi se mnogo sviđa.“

I da, ‘Sve ću vas zadovoljiti’ zaista bi mogao biti njezin slogan.

Inače, prethodno je za tportal dala i sljedeći intervju.

Što bi prvo napravila da postaneš predsjednica Hrvatske?

Ima toliko toga, ali prvo ne obećavat nešto što ne mogu. Ne mogu reći da će plaća biti tisuću eura, ali mogu do pet tisuća kuna. Stvarno bih se borila za to.

Kako izbavljaš Hrvatsku iz krize?

Pa sama moja pojava je izbavljanje Hrvatske iz krize. Legalizirala bih prostituciju i marihuanu. Kao pobornik ljepote i svega što je dobro, ja bih uvela po povoljnim cijenama da sve žene sebi omoguće jednu dobru plastiku. Da sve izgledaju kao starlete, ne bi došlo do razvoda.

Kako bi surađivala s predsjednikom vlade, Plenkovićem?

Imamo nešto zajedničko. Volimo književnost i umjetnost, ali i oboje smo anemični.

Imaš li žensku političarku na koju se ugledaš?

Ja volim Merkelicu. Volim sport i kad je netko tako žustar. Volim Vanessu Mae odnosno, pardon, Theresu May.

Imaš li neku parolu?

Definitivno 'Avina kocka je bačena' pa gdje stignemo, 'Svi će biti zadovoljeni/zadovoljni.' Mogli bi zvati i Edu Maajku s onim 'Ona je bomba', zašto ne nešto tako neobično.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije