SAD / Slavni glumac na sudu: "Trebali smo izaći, ali tu noć ju je ubio serijski ubica"

30. 05. 2019. u 12:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Glumac Ashton Kutcher pojavio se kao svjedok na suđenju za ubistvo djevojke s kojom je trebao da izađe 22. februara 2001. godine.

Naime, na suđenju serviseru klima uređaja u Los Angelesu koji je optužen za ubistvo tri žene, među kojima je i djevojka s kojom je u noći ubistva treba da se nađe sam Ashton Kutchera.

Optuženi u ovom slučaju Michael Gargiulo dobio je nadimak "ubica iz komšiluka" jer je živio u blizini svake od svojih žrtava. 

Sudi mu se za ubistvo Ashley Ellerin 2001. i Marije Bruno 2005., kojoj je pritom odrezao dojke, te za pokušaj ubistva u Santa Monici 2008., kao i za ubistvo 18-godišnje Tricije Pacaccio u Chicagu 1993., koju je otac pronašao mrtvu na kućnom pragu, s ključem u ruci.

Glumac je ispričao kako se trebao naći s Ashley, ali je "izgubio pojam o vremenu" te se u njenom domu pojavio dva sata kasnije, kad je ona već bila ubijena.

Naime, Ashton Kutcher je ispričao kako je išao pokupiti 22-godišnju Ashley Ellerin da je povede na zabavu povodom dodjele nagrada Grammy, ali niko mu nije otvorio vrata njenog doma smještenom na holivudskim brežuljcima.

Kutcher je tada pogledao kroz stražnji prozor i opazio na tepihu mrlje za koje je mislio da su mrlje od crnog vina, te je otišao.

"Kucao sam na vrata, ali nije bilo odgovora. Pogledao sam kroz prozor i vidio da ima nereda u kući, ali nije mi to ništa značilo jer sam znao da se nedavno uselila. Na podu sam vidio nešto za što sam tad mislio da je proliveno crno vino. Nedavno je imala zabavu za useljenje na kojoj je bilo puno studenata pa mi to nije bio razlog za uzbunu. Kako nikog nisam vidio, otišao sam. Zaključio sam da sam se jednostavno prekasno pojavio i da je izašla s prijateljima", kaže Ashton.

Priznao je,  da se sljedećeg dana, kad je čuo da je Ashley mrtva, jako uplašio da će on biti osumnjičen jer je bio u blizini njene kuće i ostavio otiske stopala. 

Gargiulo je uhapšen 2008. zahvaljujući DNK dokazu koji ga je povezao s jednim ubistvom.

U vrijeme ubistva Tricije Pacaccio ubica je imao 17 godina, bio je prijatelj njezinog brata i živio je u istoj ulici u Glenviewu, predgrađu Chicaga.

Gargiulo poriče krivnju i njegov odvjetnik ističe da nije pronađeno oružje kojim su počinjena ubistva te da nema DNK dokaza koji bi povezao Gargiula s ubistvom Ellerin.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA