Anne Hathaway: Oscar je mogao upropastiti moju karijeru da nije došao jedan anđeo

0
Radiosarajevo.ba
Anne Hathaway: Oscar je mogao upropastiti moju karijeru da nije došao jedan anđeo
Foto: USA Today / Anne Hathaway

Iako je osvajanje Oscara predstavlja vrhunac karijere za mnoge glumce, Anne Hathaway, koja je 2013. godine osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu u mjuziklu Les Misérables, vjeruje da je prestižna nagrada imala negativan utjecaj na njenu karijeru.

Glumica je u nedavnom intervjuu za Vanity Fair objasnila da je njena pobjeda na Oscarima dovela do lavine negativnih reakcija na internetu, što joj je otežalo pronalazak posla. Ali, jedan režiser odlučio joj je dati šansu nakon što joj je ostatak Hollywooda okrenuo leđa.

"Ljudi su mi odbijali davati uloge jer su vjerovali da je moj identitet postao toksičan na internetu. Anđela sam pronašla u Christopheru Nolanu, kojeg nisu zanimale takve stvari i koji mi je dao jednu od najljepših uloga u jednom od najljepših filmova na kojima sam radila", izjavila je glumica.

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Nolan joj je 2014. godine ponudio ulogu istraživačice Amelie Brand u filmu Interstellar, koja s astronautom Josephom Cooperom (Matthew McConaughey) odlazi na svemirsku misiju kako bi spasila čovječanstvo. Anne vjeruje da joj je ova uloga spasila karijeru.

"Nisam sigurna da li je znao da me podržava u tom trenutku, ali to je imalo takav učinak. Moja karijera nije izgubila zamah, što bi se dogodilo da me nije podržao", rekla je Hathaway. 

Hathaway se nedavno pojavila u romantičnoj komediji The Idea of You, koja je imala premijeru na festivalu South by Southwest. Film je oduševio kritičare.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije