Angelina Jolie se planira odseliti iz Los Angelesa: 'Hollywood nije zdravo mjesto'

1
Radiosarajevo.ba
Angelina Jolie se planira odseliti iz Los Angelesa: 'Hollywood nije zdravo mjesto'
Foto: EPA-EFE / Angelina Jolie

The Wall Street Journal je objavio intervju s Angelinom Jolie u kojem je ona otvoreno rekla kako vjerovatno ne bi bila glumica kada bi sada započinjala karijeru.

Objasnila je kako bi razmišljala o pozorišnoj glumi, ali ne o Hollywoodu.

"Danas ne bih bila glumica. Kada sam počinjala, nije bilo toliko očekivanja javnosti", objasnila je Jolie dodajući kako ne čita ono što mediji pišu o njoj ali zna da je predugo u ovom poslu i da je o njoj već sve rečeno.

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Slavna glumica odrasla je u Hollywoodu s obzirom da su joj oba roditelja, Jon Voight i Marcheline Bertrand, bili glumci. Od malena se pojavljivala u filmovima, bavila se manekenstvom, studirala je glumu. Međutim, sada kaže kako nikada nije bila impresionirana Hollywoodom te ga nije smatrala ni značajnim ni važnim.

"Odrasla sam u porilično plitkom mjestu. Među svim mjestima na svijetu, Hollywood nije zdravo mjesto", ustvrdila je Jolie.

Slavna je postala 1999. godine kada je bila nominiranma za Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu Girl, Interrupted a sada je kazala kako je zbog stečene slave pala u depresiju i razmišljala o samoubistvu.

"Željela sam pobjeći", rekla je u intervjuu.

Javnost i mediji su je pratili u stopu, naročito nakon razvoda sa Bradom Pittom prije sedam godina.

Kada je snimala film Gospodarica Zla 2 primjetila je da se njen glas promijenio u odnosu na četiri godine ranije kada je snimala prvi dio tog filma.

"Moje tijelo snažno reagira na stres. Razina šećera mi se diže i spušta. Šest mjeseci prije razvoda imala sam facijalne grčeve".

Pored svega, Jolie je priznala da, živeći u Los Angelesu, nije imala društveni život jer su je, svaki puta kada bi napustila kuću, pratili paparazzi.

Angelina Jolie o svom braku sa Bradom Pittom: "Osjećala sam se gotovo nevažnom..."

Angelina Jolie o svom braku sa Bradom Pittom: "Osjećala sam se gotovo nevažnom..."

To je jedan od razloga zbog kojih želi napustiti Los Angeles.

"To je dio onoga što mi se događalo nakon razvoda. Izgubila sam mogućnost da slobodno živim i putujem", kazala je Jolie dodajući kako će više vremena provoditi u svojoj kući u Kambodži.

"Odselit ću se čim mognem".

Početkom ove godine ona je za magazin Vogue rekla kako je namjerno počela prihvaćati sve manje filmskih uloga posljednjih godina i to onih uloga koje ne zahtijevaju dugotrajna snimanja. Ujedno, tada je rekla da s 48 godina još uvijek pokušava shvatiti ko je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije