Angelina Jolie otkrila: Film o BiH snimala sam jer ne razumijem rat u Jugoslaviji

Radiosarajevo.ba
Angelina Jolie otkrila: Film o BiH snimala sam jer ne razumijem rat u Jugoslaviji
Jedna od najpoznatijih glumica današnjice i popularna oskarovka Angelina Jolie izjavila je da nikada u životu nije planirala biti režiser, te da je do toga došlo nakon putovanja svijetom.

Ona je, tokom Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, istaknula kako su joj putovanja širom svijeta zajedno s UN-om, "otvorila oči" o brojnim ratovima, zbog čega je 2011. odlučila režirati svoj prvi veliki film U zemlji krvi i meda, koji govori o ratu u BiH, prenosi Reuters.

"Moj prvi veliki film U zemlji krvi i meda nastao je kroz moj humanitarni rad u BiH, kao predstavnice UN-a. Željela sam znati više o ratu i bivšoj Jugoslaviji, jer jednostavno nisam mogla razumjeti taj rat", kazala je Jolie.

Dodala je da njen cilj nikada nije bio da postane režiser, ali da se to na kraju ipak desilo. 

Tokom festivala u Torontu bit će prikazano novo ostvarenje Prvo su ubili mog oca, koje je režirala Jolie, a koje govori o genocidu u Kambodži.

"Film je nastao tako što sam željela da naučim više o historiji Kambodže gdje je rođen moj sin Maddox. Isto tako željela sam da on nauči više o sebi kao Kambodžancu, iz jedne drugačije perspektive", rekla je Jolie.

Ona je dodala da je danas zanimaju i brojna druga dešavanja u svijetu te da će stoga nastaviti snimati filmove.

"Mislim da je naš svijet jači u svojoj različitosti. A najbolji način da učimo jedni o drugima jeste da radimo jedni s drugima", zaključila je Jolie.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije