Alen Islamović otkrio detalj iz karijere: 'Na turneji sam čekao rođenje kćerke'

0
Radiosarajevo.ba
Alen Islamović otkrio detalj iz karijere: 'Na turneji sam čekao rođenje kćerke'
Foto: Facebook / Alen Islamović

Alen Islamović jugoslavenski i bosanskohercegovački muzičar i rock-pjevač, najpoznatiji je kao nekadašnji pjevač sarajevskih rock-grupa Divlje jagode i Bijelo dugme.

Nakon napuštanja grupe Divlje jagode, Alen Islamović se pridružio Bijelom dugmetu, sa kojima je doživio brojne dogodovštine na turnejama, a sada se prisjetio jedne od njih.

Zbog karijere, Alen Islamović je propustio neke važne događaje za svoju porodicu, a za rođenje kćerke, zbog nestrpljenja i uzbuđenja dolaska prvog djeteta, izabrao je da ne bude kod kuće, već je pjevao.

Šta se dešava u Srebrenici: Na sjednici Skupštine  ponovo tačka o promjeni naziva ulica

Šta se dešava u Srebrenici: Na sjednici Skupštine ponovo tačka o promjeni naziva ulica

"Turneja Bijelog dugmeta je 1986. godine krenula da svira oko Zagreba kad je trebala da mi se rodi kćerka. Pet koncerata smo svirali bez veze, samo da ne sjedimo", rekao je Alen.

Goran me je svako jutro pitao: "Hoće li, je li? Vidi šta će biti?"

Pa mu ja kažem: "Čekaj Gorane, ne rađam ja", rekao je i dodao: "Nisu mi dali taj dan da vozim auto, otišao sam da vidim suprugu, poslije smo otišli na koncert i poslije pola sata se rodila kćerkica", izjavio je za Blic

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije