Aca Lukas tvrdi da mu je zabranjeno da nastupi u Skenderiji, ponovo komentirao i Benjaminu Karić

7
Radiosarajevo.ba
Aca Lukas tvrdi da mu je zabranjeno da nastupi u Skenderiji, ponovo komentirao i Benjaminu Karić
Foto: Instagram / Aca Lukas

Nedavno je glavna tema domaćih, ali i medija u regionu bila želja pjevača Ace Lukasa da u Sarajevu pjeva potpuno besplatno za Novu Godinu.

Naime, Lukas je na svom Instagramu, povodom informacije da nastup Severine na dočeku 2025. godine u Sarajevu košta 800.000 KM, napisao: "Volim Srbiju, volim Beograd, volim Bosnu i Hercegovinu, volim Sarajevo, volim Hrvatsku, volim Zagreb... Želim da moje kolege i kolegice ne pljačkaju budžetske pare jer je to novac od svih građana." 

Kazao je tada da je spreman pjevati u Sarajevu za Novu godinu bez honorara jer, kako je naveo, nema smisla da nekoga plaćaju 800.000 KM, a poruku koju je tada uputio gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić možete pročitati OVDJE.  

Liga prvaka | Kolašinac upisao asistenciju, Atalanta došla do prve pobjede

Liga prvaka | Kolašinac upisao asistenciju, Atalanta došla do prve pobjede

Sada se ponovo oglasio na društvenim mrežama pa poručio:

"S obzirom na to da ste prošle godine mogli da u dvorani Skenderija pogledate film Pokidan kao i moj koncert, ove godine to nažalost nećete moći jer smo moj producent i ja, Saša Mirković i ja ponudili da bez novca pjevam u Sarajevu za Novu Godinu kako neka koleginica ne bi iznijela iz vašeg grada 800.000 maraka uz pomoć gradonačelnice. Mi smatramo da to nije normalan iznos za jedno gostovanje. I dalje stojim iza toga", napisao je Lukas, te dodao:

Story Ace Lukasa
Foto: Instagram: Story Ace Lukasa

"Zbog toga što smo se odvažili da to kažemo nama je zabranjeno da zakupimo Skenderiju ili Zetru, da pošteno platimo kako bi vama prikazali drugi dio filma Stravično kao i moj nastup iste večeri. To je bruka i sramota gradonačelnice. Ja sam uvijek volio Bosnu i Sarajevo i vi to znate. Zbog toga ćemo premijeru održati u Istočnom Sarajevu kao i moj koncert odmah iza premijere u Beogradu u Sava Centru. Sve moje Sarajlije koje su bile prošle godine u Skenderije mogu da dođu u Istočno Sarajevo, a u Zetri i Skenderiji ćemo uraditi najluđu žurku na Balkanu čim dođe neki novi - pristojni gradonačelnik koji novac građana ne troši bahato na pevačice ili sebe, nego tim novcem pomaže djeci i sirotinji. Moj menadžent i ja smo odlučili da kada se to desi opet poklonimo koncert Sarajlijama. Voli vas vaš Aca Lukas."

Njegov story podijelio je i njegov producent na svom profilu i dodao:

"Izgleda da ćemo snimiti novi film Lukas brani Sarajevo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije