Dolcela recept | Kokoline – hrskavi kokos kolačići koje ćete obožavati

0
Radiosarajevo.ba
Dolcela recept | Kokoline – hrskavi kokos kolačići koje ćete obožavati
Foto: Coolinarika / Kokoline

Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!

Ako volite kokos i jednostavne deserte, Kokoline su savršen izbor za vas! Ovi hrskavi, aromatični kolačići pripremaju se brzo i lako, a njihov savršeno lagan okus osvaja na prvi zalogaj. Idealan su dodatak uz kafu ili čaj, a možete ih poslužiti i kao brzinski desert kada vam dođu gosti.

Sastojci

  • 250 ml slatkog vrhnja Dolcela
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 vanilin šećer Dolcela
  • 1 pudinga vanilin Dolcela
  • 100 g kokosovog brašna Dolcela
  • po želji šećer u prahu
  • po želji bademi

Priprema

Od 250 ml slatkog vrhnja Dolcela odvojiti 50 ml.

Otvoren Diplomatski zimski bazar u Sarajevu: Humanost, tradicija i svjetske kulture na jednom mjestu

Otvoren Diplomatski zimski bazar u Sarajevu: Humanost, tradicija i svjetske kulture na jednom mjestu

Vrhnje staviti da se kuha, a prah za puding izmiješati s prethodno odvojenih 50 ml vrhnja.

Kada vrhnje počne kuhati, smanjiti temperaturu, maknuti posudu s ploče i umiješati razmućeni puding. Miješati ručnom mutilicom dok se zgusne.

Skloniti s ploče i u vruću kremu umiješati vanilin šećer Dolcela i nakidanu bijelu čokoladu te miješati dok se čokolada otopi.

Zatim, dodati kokos i promiješati.

Probati kremu i po želji dodati malo šećera u prahu ako volite slađe.

Kremu staviti u frižider oko 15 minuta, zatim oblikovati male kuglice i uvaljati ih u kokos.

Po želji se može u svaku kuglicu staviti badem.

Kuglice mogu stajati na sobnoj temperaturi cijeli dan, ali preko noći je potrebno čuvati u frižideru.

Od ove smjese dobiju se 34 kuglice.

Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije