Dolcela recept | Kokoline – hrskavi kokos kolačići koje ćete obožavati
Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!
Ako volite kokos i jednostavne deserte, Kokoline su savršen izbor za vas! Ovi hrskavi, aromatični kolačići pripremaju se brzo i lako, a njihov savršeno lagan okus osvaja na prvi zalogaj. Idealan su dodatak uz kafu ili čaj, a možete ih poslužiti i kao brzinski desert kada vam dođu gosti.
Sastojci
- 250 ml slatkog vrhnja Dolcela
- 100 g bijele čokolade
- 1 vanilin šećer Dolcela
- 1 pudinga vanilin Dolcela
- 100 g kokosovog brašna Dolcela
- po želji šećer u prahu
- po želji bademi
Priprema
Od 250 ml slatkog vrhnja Dolcela odvojiti 50 ml.
Modeli pokazali kada bi mogao stići ugriz zime: "Nešto se mijenja na ovaj datum u decembru"
Vrhnje staviti da se kuha, a prah za puding izmiješati s prethodno odvojenih 50 ml vrhnja.
Kada vrhnje počne kuhati, smanjiti temperaturu, maknuti posudu s ploče i umiješati razmućeni puding. Miješati ručnom mutilicom dok se zgusne.
Skloniti s ploče i u vruću kremu umiješati vanilin šećer Dolcela i nakidanu bijelu čokoladu te miješati dok se čokolada otopi.
Zatim, dodati kokos i promiješati.
Probati kremu i po želji dodati malo šećera u prahu ako volite slađe.
Kremu staviti u frižider oko 15 minuta, zatim oblikovati male kuglice i uvaljati ih u kokos.
Po želji se može u svaku kuglicu staviti badem.
Kuglice mogu stajati na sobnoj temperaturi cijeli dan, ali preko noći je potrebno čuvati u frižideru.
Od ove smjese dobiju se 34 kuglice.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.