Ako volite čupavce, obožavat ćete i ovu verziju: Jeftini, a brzo se spremaju
Iako nam na spomen čupavaca prva asocijacija bude na bogatu glazuru od mlijeka i maslaca, postoji recept koji je toliko dobar, da ćete zaboraviti na original.
Ova verzija je idealna za sve koji žele da uživaju u laganijem i jeftinijem kolaču.
Sastojci za biskvit:
Bosanka Farah Karabeg na prestižnoj Forbesovoj listi: Ona je među 30 najuspješnijih mladih lidera
300 g brašna
150 g šećera
100 ml ulja
200 ml vode (ili kisele vode za vazdušastost)
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Sastojci za glazuru i posip:
200 g šećera
100 ml vode
50 g kakao praha
50 ml ulja
100 g kokosovog brašna
Priprema:
Pomiješajte suhe sastojke za biskvit, pa dodajte ulje i vodu. Mutite dok smjesa ne postane homogena.
Pecite u plehu obloženom papirom za pečenje na 180°C oko 25 minuta, dok biskvit ne dobije zlatnu boju, prenosi Direktno.
Dok se biskvit hladi, prokuhajte vodu i šećer za glazuru, pa dodajte kakao i ulje. Ostavite da se malo prohladi.
Isijecite biskvit na kocke. Svaku kocku umočite u mlaku glazuru, pa odmah uvaljajte u kokosovo brašno.
Ostavite ih da se potpuno ohlade prije služenja.
Prijatno.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.