Ako volite čupavce, obožavat ćete i ovu verziju: Jeftini, a brzo se spremaju

0
Radiosarajevo.ba
Ako volite čupavce, obožavat ćete i ovu verziju: Jeftini, a brzo se spremaju
FOTO: Coolinarika / Čupavci / Recept

Iako nam na spomen čupavaca prva asocijacija bude na bogatu glazuru od mlijeka i maslaca, postoji recept koji je toliko dobar, da ćete zaboraviti na original.

Ova verzija je idealna za sve koji žele da uživaju u laganijem i jeftinijem kolaču.

Sastojci za biskvit:

Bosanka Farah Karabeg na prestižnoj Forbesovoj listi: Ona je među 30 najuspješnijih mladih lidera

Bosanka Farah Karabeg na prestižnoj Forbesovoj listi: Ona je među 30 najuspješnijih mladih lidera

300 g brašna
150 g šećera
100 ml ulja
200 ml vode (ili kisele vode za vazdušastost)
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Sastojci za glazuru i posip:

200 g šećera
100 ml vode
50 g kakao praha
50 ml ulja
100 g kokosovog brašna

Priprema:

Pomiješajte suhe sastojke za biskvit, pa dodajte ulje i vodu. Mutite dok smjesa ne postane homogena.

Pecite u plehu obloženom papirom za pečenje na 180°C oko 25 minuta, dok biskvit ne dobije zlatnu boju, prenosi Direktno.

Dok se biskvit hladi, prokuhajte vodu i šećer za glazuru, pa dodajte kakao i ulje. Ostavite da se malo prohladi.

Isijecite biskvit na kocke. Svaku kocku umočite u mlaku glazuru, pa odmah uvaljajte u kokosovo brašno.

Ostavite ih da se potpuno ohlade prije služenja.

Prijatno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije