Besplatni tretmani / Mladi Tuzlak otvorio prvu Api komoru u sjeveroistočnoj Bosni

17. 04. 2019. u 11:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Dvadesetvogodišnji Eldar Selimović iz Gornje Tuzle nakon završetka Srednje medicinske škole i upisa na stomatološki fakultet, došao je na ideju otvoriti Api komoru. Riječ je zapravo o objektu koji je u potpunosti izgrađen od prirodnih materijala. 

"To je objekat koji služi za sprovođenje api inhalacije, a to je jedna grana api terapije. U suštini, to je udisanje zraka iz pčelinjih košnica pomoću inhlatora. Inhalator je profesionalno napravljen za tu svrhu", priča Selimović. 

Iz košnica koje služe za ihalaciju Eldar i njegov otac koji mu pomaže u ovom poslu ne uzimaju proizvode pčela, a svi tretmani su na prirodnoj bazi. Zrak iz komore koristan je u liječenju, ali i prevenciji mnogih oboljenja. 

"Indikacije za upotrebu su astma, bronhitis, razne alergije, glavobolja – migrene, oboljenja respiratornog trakta, oboljenja usne šupljine u globalu, a pomaže i kod srčanih oboljenja, hronična – opstruktivna bolest pluća također, a što se tiče preventive, dobro je i za sportiste", pojašnjava on za BhString.

Nesvakidašnji poduhvat mladog Eldara Selimovića i njegovog oca ima humani karakter i sve inhalacije su besplatne. 

Priču u cjelosti pogledajte u videoprilogu:

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: Tuzla pčelarstvo

NEMA KOMENTARA