Znamo kako je trebao završiti "Rogue One: A Star Wars Story"

Radiosarajevo.ba
Znamo kako je trebao završiti "Rogue One: A Star Wars Story"
Da vas odmah upozorimo – ako dosad niste gledali “Rogue One: A Star Wars Story" možda je najbolje da dalje prestanete čitati, slijede ozbiljni spoileri!

Ukolko ste gledali posljednji filmski uradak Zvjezdanih ratova, onda znate i kako završava epska priča o Jyn Erso. 

No, da li vas je iznenadio kraj? Da li ste možda mislili da će priča imati potpuno drukčiji završetak? E, pa trebala je!

Naime, režiser Gareth Edwards za jednu američku radio emisiju objasnio kako su planirali da Jyn Erso i Cassian Andor prežive akciju na Scariffu, vjerujući kako Disney i Lucasflm ne bi dozvolili drukčiji svršetak.

"Čitali smo scenarij i smišljali kako da film završimo bez njihove smrti, no svi su govorili da je to jedini mogući kraj. Ipak, Kathy Kennedy, predsjednica Lucasfilma nas je iznenadila potvrdivši da to jedino ima smisla, obzirom da se ne pojavljuju ovi likovi u nastavku A New Hope. Stalno smo čekali da se neko predomisli", pojasnio je Edwards, prenosi Hellogiggles.

I tako je Rogue One dobio svoj dramatični, ekstatični završetak. I bio je vraški dobar (ipak smo uspjeli da ne otkrijemo previše o filmu :) ).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije