Zvijeri su opet u modi: Uz finale 'Zmajeve kuće' saznajte šta Arya misli o kraju Igre prijestolja

0
Radiosarajevo.ba
Zvijeri su opet u modi: Uz finale 'Zmajeve kuće' saznajte šta Arya misli o kraju Igre prijestolja
Foto: HBO / Arya Stark se oglasila, a zmajevi su opet u modi

Zmajevi su ponovo u modi.

Ovog ponedjeljka (po našem vremenu) na HBO-u je emitirana posljednja, deseta epizoda prve sezone serije Zmajeva kuća (House of the Dragon), inače spin-offa kultne serije Igra prijestolja (Game of Thrones).

Zmajeva kuća se temelji na knjizi Georgea R. R. Martina Vatra i krv, koja je opisana kao historija kraljeva Targaryena. Naslovljena je prema geslu te plemićke loze i zbiva se tristo godina prije događaja opisanih u serijalu Pjesma Leda i Vatre, na kojem je temeljena Igra prijestolja.

Sve spremno za koncert povodom Dana Evrope: Više od 250 đaka iz Sarajeva prisustvovalo probi u NPS

Sve spremno za koncert povodom Dana Evrope: Više od 250 đaka iz Sarajeva prisustvovalo probi u NPS

Igra prijestolja: Jon Snow otkrio da nećemo biti zadovoljni krajem serije

Igra prijestolja: Jon Snow otkrio da nećemo biti zadovoljni krajem serije

Tim povodom, ponovo se priča i o ne baš tako slavnom kraju Igre prijestolja, a zvijezda ove serije Maisie Williams, koja je glumila Aryu Stark, priznala je ovih dana da serija "nije imala baš najjači kraj".

Otkrivši, tokom razgovora s bratom na njegovom Twitch kanalu, da je nedavno ponovo pogledala seriju, razgovarala je o posmatranju serije isključivo kao gledateljica.

"Znaš, sve sam to nedavno ponovno pogledala", rekla je. "Definitivno je propala na kraju."

Glumica je ipak dodala kako misli da je Igra prijestolja počela nevjerojatno snažno: "Srce mi se slomilo kad je Ned umro, a znala sam da to dolazi. Prvi put sam stvarno mogla osjetiti priču."

Arya Stark nije prva zvijezda iz GoT ekipe koja je iskreno podijelila svoja razmišljanja o suludom završetku serije. Conleth Hill, koji je glumio špijuna Varysa, ranije je otkrio svoje frustracije zbog toga kako je njegov lik napisan u posljednjim sezonama.

"Takav je bio moj osjećaj, da je moj lik postao periferniji, da su se više koncentrirali na druge", rekao je on. "To je u redu. To je priroda serije s više likova. Ali, bilo je pomalo frustrirajuće."

No, glumac Peter Dinklage koji je glumio Tyriona Lannistera često je odbacivao reakcije fanova na posljednju sezonu: "Htjeli su da lijepi, bijeli ljudi zajedno odjašu u zalazak sunca. Usput, to je fikcija. U njemu su zmajevi. Samo naprijed."

Šokantno priznanje glumice iz serije Igra prijestolja: 10 sati su me mučili zbog scene

Šokantno priznanje glumice iz serije Igra prijestolja: 10 sati su me mučili zbog scene

U međuvremenu, finale prve sezone serije House of the Dragon naziva 'The Black Queen' premijerno je prikazano u ponedjeljak iako je nekoliko dana ranije "procurilo" na internet.

I ova epizoda imala je prilično visoku ocjenu na IMDB-u (9.4), a fanove je oduševio "ples zmajeva" prikazan u finalu.

Bez da spojlamo suviše, ako još niste pogledali finale, dodajmo samo da, kad se spustila zavjesa na debitantsku sezonu Zmajeve kuće, fanovima je postalo jasno da ima potencijal da se vine visoko kao Prijestolje u svom najboljem izdanju.

Ukoliko niste još pogledali seriju, reći ćemo i da ima sve elemente onoga što je GoT učinilo jednom od najpoznatijih serija svih vremena - od spletki, preko krvi, incesta, do zmajeva.

Ima tu i prilično kontroverznih scena (da, kontroverznijih od priče o incestu), no najveći aplauz u ovoj sezoni zaslužio je svakako Paddy Considine koji je glumio kralja Viserysa I Targaryena, kojem je George R. R. Martin poslao poruku:

"Tvoj Viserys je bolji od mog Viserysa".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije