Zabranjeno pušenje održalo koncert za pamćenje na Ilidži, Sexon poručio: "Bolje nego u New Yorku"

0
Radiosarajevo.ba
Zabranjeno pušenje održalo koncert za pamćenje na Ilidži, Sexon poručio: "Bolje nego u New Yorku"
Foto: Općina Ilidža / Koncert Zabranjenog pušenja na Ilidži

Kultna sarajevska grupa Zabranjeno pušenje u petak navečer, 23. augusta, održala je koncert na Trgu Četvrte viteške motorizovane brigade na Ilidži.

U samom centru Ilidže legendarni rock ‘n’ roll band odsvirao je neke od svojih najvećih hitova, a hiljade posjetitelja i fanova Zabranjenog pušenja horski je pjevalo numere dobro poznatog sastava.

Prije nego su zvijezde večeri "zapalile" binu, publiku je pozdravio načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Prof. dr. Hasanović o prof. Omeru Nakičeviću: 'Bio je učitelj u učionici, ali i izvan nje'

Prof. dr. Hasanović o prof. Omeru Nakičeviću: 'Bio je učitelj u učionici, ali i izvan nje'

"Želim vas samo kratko pozdraviti. Hvala vam što ste došli da zajedno uživamo u još jednom koncertu ovog ljeta na Ilidži. Vidimo se opet u nedjelju", poručio je načelnik Muzur.

Jedan po jedan nizali su se hitovi Zabranjenog pušenja. Od numera Jugo 45, Balada o Pišonji i Žugi, Po’so, kuća, birtija, preko Počasne salve i Lijepe Alme, pa sve do nešto novih pjesma, Zabranjeno pušenje imalo je sjajnu podršku publike koja je pjevala u glas sa Sejom Sexonom, frontmenom kultnog sastava.

Koncert Zabranjenog pušenja na Ilidži

Osim u hitovima, sve generacije u centru Ilidže uživale su i u brojnim pošalicama Seje Sexona.

"Koncert na Ilidži je bio dio večeri na kojem bi nam sigurno pozavidio dio planete Zemlje. Bila je ovo večer u kojoj je bolje biti u Sarajevu nego u New Yorku, barem što se tiče koncerata i svirki.

Koncert Zabranjenog pušenja na Ilidži

Mi smo pokušali svoj doprinos dati nastupom na Ilidži, na ovom lijepom prostoru, pred ovim lijepim ljudima i da se tako zahvalimo za svu podršku koju smo imali za spotove i za ostale naše aktivnosti. Nadamo se da smo opravdali poziv 'saveznog kapitena'", kazao je Sexon nakon koncerta.

U organizaciji Općine Ilidža u proteklom periodu na najvećem trgu u Kantonu Sarajevo održani su koncerti Adija Šoše i Mirze Selimovića, a već u nedjelju će na istoj lokaciji nastupiti Šerif Konjević, dok je 27. i 28. august rezervisan za ovogodišnje izdanje Festivala narode muzike "Ilidža".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije