Zabranjeno pušenje koncertom u Zagrebu oduševilo fanove

2
Radiosarajevo.ba
Zabranjeno pušenje koncertom u Zagrebu oduševilo fanove
Foto: Twitter / Zabranjeno pušenje sa fanovima u Zagrebu

Grupa Zabranjeno pušenje održala je u subotu, 1. oktobra, koncertnu promociju dvostrukog studijskog albuma „Karamba!“ objavljenog u julu ove godine i oduševila čak 2.000 ljudi okupljenih u zagrebačkoj Hali.

Godinu dana nakon posljednjeg zagrebačkog koncerta, kultni bend je okupio svoju vjernu publiku svih uzrasta i počastio je trosatnom muzičkom poslasticom.

Koncertnu je večer otvorila mlada rock grupa Teret čiji je autorski materijal nabijen kritičkim stavom ponudio osvrt na aktualne društvene situacije i publiku pripremio za ono što slijedi.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Zabranjeno pušenje se na pozornicu popelo u 21 i 15, a svirkom u trajanju od 3 sata i 15 minuta zagrebačku je ”raju”, uz pjesme s novog dvostrukog albuma, provelo kroz najsjajnije trenutke svoje bogate diskografije.

Pjesme kao što su „Ne okreći se sine“, „Polovni Fender i napuknuti Shure“ i „Ekrem“ nikoga nisu ostavile ravnodušnim, a Halom su se orili i evergreeni „Karabaja“, „Djevojčice kojima miriše koža“, „Jugo 45“ i „Zenica Blues“.

Kao šećer na kraju, publika je s bendom otpjevala „Fildžan viška“, a koncertni je doživljaj na bisu zakucala a capella verzija legendarne Mišine „Ako me ostaviš“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije