Wicked: Pogledajte novi trailer sa Arianom Grande koji oduševljava fanove 'Čarobnjaka iz Oza'

1
Radiosarajevo.ba
Wicked: Pogledajte novi trailer sa Arianom Grande koji oduševljava fanove 'Čarobnjaka iz Oza'
Foto: Screenshot/Twitter / Wicked naslovna

Wicked obožavaoci, pripremite se da budete trajno promijenjeni novim pogledom na visoko očekivanu filmsku adaptaciju.

Universal Pictures je objavio prvi puni trailer za Wicked, filmsku verziju izuzetno popularnog Brodvejskog mjuzikla smještenog u svijet Čarobnjaka iz Oza. Snimci pružaju najdetaljniji pogled do sada na Cynthia Erivo i Arianu Grande kako preuzimaju uloge Elphabe i Glinde, redom.

Počinje sa Glinda koju tumači Grande, koja upoznaje Elphabu koju tumači Erivo, kada su spojene kao cimerke na Univerzitetu Shiz, pri čemu Michelle Yeoh igra direktoricu škole. Grande se čuje kako pjeva jednu od najikončnijih pjesama mjuzikla, Popular, dok Glinda daje Elphabi make-over.

Tragedija u Olimpijskom selu: Trener preminuo od srčanog udara

Tragedija u Olimpijskom selu: Trener preminuo od srčanog udara

Nakon što Elphaba prikazuje borbu sa svojim čarobnim sposobnostima, Erivo zatim pjeva dio pjesme Defying Gravity, spektakularnog broja koji završava prvi čin mjuzikla.

Velikičanstvo Smaragdnog grada također je prikazano u traileru, koji nagovještava Jeffa Goldbluma kao Čarobnjaka iz Oza i obilje letućih majmuna.

Činjenica da su u traileru korištene dvije pjesme iz mjuzikla bila je primjetna nakon što je marketinška kampanja za neke nedavne adaptacije s Brodveja, uključujući Mean Girls, izgledala kao da umanjuje muzičke komponente izvornog materijala. Orkestralna verzija Defying Gravity također prati nove snimke.

Wicked će stići u bioskope nakon niza filmova zasnovanih na Brodvejskim mjuziklima koji nisu uspjeli napuniti blagajne, uključujući Priču sa Zapadne Strane, Dragi Evan Hansen i Chuov U visinama. Planirano je da se otvori 27. novembra, istog dana kao i drugi visoko očekivani mjuzikl, Moana 2 iz studija Disney. Wicked Part Two će zatim stići u bioskope godinu dana kasnije, 26. novembra 2025. godine, piše USA today.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije