Viralni video: Kad srbijanski folker snimi spot u fazonu Star Warsa

Radiosarajevo.ba
Viralni video: Kad srbijanski folker snimi spot u fazonu Star Warsa
PrtScr / Marko Bulat i 31. vek

Srbijanski folk pjevač Marko Bulat, poznat po tome što je ljubitelj naučne fantastike, a pogotovo sage Star Wars, snimio je spot za pjesmu "31. vek".

Spot započinje ispisom na ćirilici: Nekada davno u dalekoj galaksiji (svi kapiramo referencu na A long time ago in a galaxy far, far away - čuvena fraza s kojom počinju filmovi ove franšize) i scenom svemirskog broda koji se približava nepoznatoj planeti (koja opet neodoljivo podsjeća na Tatooine, planetu na kojoj su odrasli Anakin i Luke Skywalker).

Koji trenutak kasnije, Darth Bulat (referenca ovdje je Darth Maul) dolazi u bar, koji produkcijski parira Diznijevom Star Warsu. Ali bukvalno. Scenografija, kamera, sve. Tu su i Stormtrooperi, R2D2, Mandalorijanci, BB8...

Da li ima dozvolu od Disneya ili ne - saznat ćemo u narednim danima.

U opisu videa, stoji da je Bulat zajedno s Milanom Mihajlovićem režiser, a da je spot realizovan na snimanju filma Breaking Point - A Star Wars Story, reditelja Stevana Filipovića- tako bar piše Noizz.

Video za kratko vrijeme ima više od 51 hiljadu pregleda i stotine komentara, a neki od njih su: "mislim da sam našao kraj interneta", "Disney na respiratoru...", "I Yoda bi se propio...", "Ratovi Zvezda Granda : Povratak Bulata." Očekujemo minimum milion pregleda i viral.

Marko, neka Sila bude s tobom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije