Veliki preokret nakon drugog polufinala Eurosonga: Ova zemlja naglo skočila na kladionicama

1
Radiosarajevo.ba
Veliki preokret nakon drugog polufinala Eurosonga: Ova zemlja naglo skočila na kladionicama
Foto: Eurovision.tv / Eurosong

U švedskom Malmöu u četvrtak, 9. maja, održana je druga polufinalna večer ovogodišnjeg izdanja Eurovizije.

Muzički spektakl bio je sačinjen od 16 nastupa zemalja koje su pokušale izboriti prolazak u veliko finale koje je zakazano za subotu, 11. maja. Uz to, nastupile su i još tri zemlje koje svoje mjesto u finalu već imaju, a to su: Francuska, Španija te jedan od najvećih konkurenata hvatskom Baby Lasagni, Italija.

Nastup u subotu izborile su: Latvija, Austrija, Nizozemska, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švicarska, Gruzija i Armenija. Iako su favoriti prošli, fanovi su razočarani ispadanjem Belgije.

Liverpool službeno objavio ime Kloppovog nasljednika

Liverpool službeno objavio ime Kloppovog nasljednika

Baby Lasagna od samog početka veliki je favorit ovog Eurosonga, a na kladionicama je još uvijek prvi s 41 posto. No promijenio se poredak drugih zemalja i iznenada je skočio Izrael koji je sad drugi sa 17 posto šanse za pobjedu. Treća je Švicarska, četvrta Ukrajina, a peta Irska. Italija i njihova predstavnica Angelina Mango, koja je bila sve vrijeme Marku za petama, sada je tek na sedmom mjestu. 

Na službenim stranicama Eurosonga u noći je objavljen redoslijed nastupa u finalu pa će tako hrvatski predstavnik Marko Purišić – Baby Lasagna, s pjesmom Rim Tim Tagi Dim nastupiti 23. od 26 zemalja, piše Večernji.

Podsjetimo, u sinoćnjoj drugoj polufinalnoj večeri Eurovizije u švedskom Malmöu mjesto u finalu izborili predstavnici još 10 zemalja, među kojima je i Izrael, protiv čijeg je sudjelovanja protestvovalo više hiljada ljudi, a za najbolju pjesmu Europe u subotu 11. maja takmičit će ih se ukupno 26.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije