Večeras online konferencija Jasmile Žbanić

0
Radiosarajevo.ba
Večeras online konferencija Jasmile Žbanić
EPA / Jasmila Žbanić

Online konferencija za novinare Jasmile Žbanić, nakon 93. ceremonije dodjele nagrade Oscar, bit će održana večeras sa početkom u 20 sati.

"Quo Vadis, Aida?", film bosanskohercegovačke režiserke Jasmile Žbanić nominovan je za nagradu Oskar u kategoriji za najboji film strani film.

Podsjetimo, pored nominacije za nagradu Oscar, "Quo Vadis, Aida?" osvojio je i brojne nagrade na međunarodnim filmskim festivalima.

Glavne uloge u filmu su ostvarili Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Johan Heldenbergh, Raymond Thiry, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović i Edita Malovčić.

Producenti filma su Damir Ibrahimović i Jasmila Žbanić (Deblokada, BiH), a film je realiziran u koprodukciji s Coop99 (Austrija), Digital Cube (Rumunija) , N279 Entertainment (Holandija), Razor Film (Njemačka), Extreme Emotions (Poljska), Indie Prod (Francuska) i Torden Film (Norveška), u partnerstvu s Radio-televizijom Bosne i Hercegovine, turskom TRT, njemačko-francuskom TV ARTE/ ZDF austrijskom ORF.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije