Drugo polufinale Eurosonga: Borba za finale se nastavlja, može li Srbija proći dalje?

1
Radiosarajevo.ba
Drugo polufinale Eurosonga: Borba za finale se nastavlja, može li Srbija proći dalje?
Foto: Instagram / Borba za finale se nastavlje

“Naravno da ćemo glasati za Srbiju. Podržavamo naše susjede, podržat ćemo ih na svim nivoima, želimo da Balkan bude ponosan”, kazala je hrvatska predstavnica na Eurosongu, Albina Grčić koja se nije uspjela plasirati u finale.

Drugo polufinale Eurosonga bit će održano večeras u Rotterdamu, kada će se za prolaz u finale takmičiti 17 zemalja. S obzirom da Bosna i Hercegovina nema svog predstavnika, fokus je na regiji.

Nakon što se Hrvatska, Sjeverna Makedonija i Slovenija nisu plasirale, večeras su sve oči uprte u Srbiju i ženski trio Hurricane u sastavu Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević.

Podsjetimo, u prvom dijelu polufinala prvih deset država koje su prošle u finale su Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Litvanija, Kipar, Švedska, Belgija i Ukrajina.

Veliko finale bit će održano u subotu, 22. maja 2021. godine.

U drugom polufinalu za prolazak dalje bore se San Marino, Estonija, Češka, Grčka, Austrija, Poljska, Moldova, Island, Srbija, Gruzija, Albanija, Portugal, Bugarska, Finska, Latvija, Švicarska i Danska.

Direktni finalisti koji glasaju u ovom polufinalu su Francuska, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Među najvećim je favoritima natjecanja Italija koju predstavlja rock bend Maneskin pjesmom "Zitti e buoni", ali i Francuska koju predstavlja Barbara Pravi s pjesmom "Voila" te Maltina predstavnica Destiny i pjesma "Je Me Casse".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije