Upoznajte bosansko čudo od djeteta: Ajdinov glas ostavit će vas bez teksta

1
D.S.
Upoznajte bosansko čudo od djeteta: Ajdinov glas ostavit će vas bez teksta
Foto: Kolaž / Ajdin Osmanović

Ajdin Osmanović, dječak iz Srebrenika uskoro će imati svoj prvi solistički koncert u Bosni Hercegovini, a njegov talenat za pjevanje mnoge je ostavio bez riječi.

Kako navodi profesor Jasmin Brašnjić, Ajdin je dječak koji se rađa jednom u sto godina. Njegova boja glasa, osjećaj za ritam, melodija i emocija koju nosi u sebi nešto je nešto što je teško opisati riječima.

"Ajdin je zapravo dječak koji ima 12 godina i učenik je 7 razreda osnovne škole Duboki Potok u Srebreniku. Ajdinov talenat za pjevanje sam primjetio prošle godine u februaru. Od tada sa njim aktivno radim na vježbama iz oblasti vokalne tehnike. U prošloj godini Ajdinova neopisivo lijepa interpretacija tradicionlnih narodnih pjesama nas je odvela 2 puta u Makedoniju gdje je održao 3 koncerta.

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Zatim smo na poziv grada Svilajnac Svirali u Svilajncu. Sa Ajdinom radim prvenstveno tradicionalnu nardnu muziku Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Hrvatske kao i neke od najljepših pjesama zabavne muzike. U obrazovnom sistemu (profesor muzike) radim skoro 20 godina", kazao je Brašnjić.

Publika iz Makedonije usporedila ga je s pokojnim Tošetom Proeskim, a u našoj zemlji nazivaju ga nasljednikom Safeta Isovića.

Bosanka Emina Bajtarević osvojila zlatni gumb u Supertalentu: Nastupom oduševila žiri i publiku

Bosanka Emina Bajtarević osvojila zlatni gumb u Supertalentu: Nastupom oduševila žiri i publiku

"Pjesma koje smo obradili su ugrijale srca velikog broja ljudi širom regiona. Makedonija ga poredi sa pokojnim Tošetom Proseskim dok u Bosni ga nazivaju nasljednikom rahmetli Safeta Isovića. Iako su takva poređanja nerealna, jer Toše i Safet su bili velikani kakvi se više neće roditi, moja želja je da Ajdin ostane samo Ajdin.

Želja mi je i založio sam maksimum napora da Ajdina izvedem na pravi put (idemo težim putem) ali da dođe do vrha i postane naša (bosanskohercegovačka), a regionalana zvijezda", zaključio je Brašnjić.

Ajdin Osmanovic / Dođi 🇭🇷 / Dragi prijatelji, šaljemo vam veliki pozdrav iz sunčanog #Srebrenika. Uživajte.

Posted by Jasmin Brašnjić on Tuesday, September 26, 2023

U četvrak, 16. novembra u 19.30 sati  Ajdin će u BKC Tuzla imati svoj prvi solistički koncert u Bosni Hercegovini. Na repertoaru će se naći naljepše bosanske tradiconalne pjesme sevdalinke, tradicionalana nardona muzika Makedonije i neke od najljepših zabavnih pjesama.

Istu priču (koncert), 23. novembra sele u Srebrenik.

Ajdin Osmanovic / Nije htjela / Glas za koji treba čuti cio svijet. Emocija koja pri live slušanju se mjeri m³. Jedinstven je. Ponosan sam na njeg. Uživajte.

Posted by Jasmin Brašnjić on Wednesday, October 11, 2023

Ajdin Osmanovic /Emina , Šantićeva /

Posted by Jasmin Brašnjić on Monday, November 6, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije