Uoči premijere 'John Wick: Chapter 4': Keanu Reeves odgovarao na pitanja Reddita

0
Radiosarajevo.ba
Uoči premijere 'John Wick: Chapter 4': Keanu Reeves odgovarao na pitanja Reddita
Foto: EPA-EFE / Keanu Reeves

Glumac Keanu Reeves gostovao je na Redditu, gdje su mu ljudi mogli postavljati svakakva pitanja.

Od toga hoće li snimati nastavak filma Constantine pa sve do imena njegovog prvog kućnog ljubimca. Naravno, Keanu je bio odmjeren, staložen i simpatičan, kao što bismo i očekivali od legendarnog slatkog glumca Johna Wicka, piše 24sata.

Između prisjećanja na trenutke sa snimanja s pokojnim River Phoenixom, maštanja o plovidbi preko okeana i filozofiji u djelu pisca Josepha Campbella, Keanu je odgovarao i na nekoliko pitanja o hrani. I pritom dao neke vrlo zanimljive odgovore.

Od nedjelje novi raspored letenja sa Sarajevskog aerodroma: Uvedeno sedam novih odredišta

Od nedjelje novi raspored letenja sa Sarajevskog aerodroma: Uvedeno sedam novih odredišta

Naime, Keanu Reeves smatra da je ananasu mjesto na pizzi, ali samo pod jednim posebnim uvjetom: "Ako je ananas malo pečen", odgovorio je na staro polarizirajuće pitanje.

"Volim pileća krilca... ali ne želim jesti jako začinjena pileća krilca", odgovorio je. "Osobito ne javno... a pogotovo ne s posljedicama privatno. Prijatno."

Ako ste pretpostavi da je omiljeno piće Keanua Reevesa nešto egzotično i komplicirano, njegov odgovor na to pitanje sigurno te neće razočarati.

Keanu Reeves
Foto: Reddit: Keanu Reeves

"Nedavno sam radio u Tokiju i odveli su me u bar u vlasništvu majstora za izradu koktela po imenu Ueno-san koji se zvao High Five", ispričao je. "Napravio je neku vrstu mješavine s dimljenim mezcalom i zelenim čajem i nekim misterioznim slatkim likerom, fino ohlađeno. O moj Bože".

Ipak, u tipičnom Keanuovom maniru, taj neponovljivi omiljeni koktel uravnotežen je s malo prizemnijom strašću prema japanskom viskiju i crnom vinu, otkrio je.

I posljednji gurmanski odgovor Reevesa: "Ako vanzemaljci ikad odluče svratiti do Zemlje u posjetu, dobrovoljno se javljam da im prvi ponudim osvježenje".

Što se tiče nastavka filma Constantine, koji je izgleda već u pripremi od februara ove godine, Reeves je rekao da se nada da će projekt biti napravljen te je razgovarao sa suizvršnim direktorom studija DC, Jamesom Gunnom, o projektu.

Oh da, a Reevesov prvi ljubimac? Kao petogodišnjak imao je zamorca Carrot ('Mrkva').

Pitali su ga također je li ikada ukrao nešto iz bilo kojeg od svojih brojnih filmskih setova. "Nisam ukrao...ali dobio sam sat i vjenčani prsten od Johna Wicka, mač od 47 Ronina i prvu crvenu tabletu koju su mi Wachowski dali", odgovorio je Reeves.

Da, to znači da je Reeves doslovno uzeo crvenu pilulu iz Matrixa

Inače, glumac trenutačno promovira svoj posljednji film, John Wick, četvrti u franšizi.

I franšiza Matrix i franšiza John Wick imaju neka preklapanja kada je riječ o tjelesnoj spremi. Uključuju borilačke vještine pa su Reevesa pitali o akciji.

"Ništa se ne može uporediti s kung fu treningom iz Matrixa, jer je bio tako jedinstven, a i prvi puta za mene… ali jiu jitsu u John Wicku koji je integriran s judom i revolveraškim obračunima također su nešto posebno i neuporedivo", rekao je.

Reeves je također odgovorio na pitanje o tome da navodno nije želio postati glumac. "Pa, kad sam bio dijete uvijek sam govorio da želim biti vozač utrka, kondukter ili astrofizičar", rekao je.

Samo ga nemoj pitati koji mu je najdraži film u kojem je glumio. "Imao sam veliku sreću raditi na nekoliko filmova koji su mi promijenili život. Ne mogu odabrati samo jedan", rekao je Reeves.

"Ali evo nekolikoNa obali rijeke, Billa i Ted, izvrsna avantura, trilogija Matrix, Đavolji advokat, Replikant, Moj privatni Idaho, Pakleni val, John Wick.

"Hvala svima što ste proveli neko vrijeme sa mnom... bilo je super pričati s vama i nadam se da ćemo moći pričati opet... ugodan dan, ugodni dani - sve najbolje, srdačan pozdrav, Keanu", napisao je za kraj.

Reeves, kao što smo već spomenuli, promovira Johna Wicka 4 koji uskoro dolazi u kina, premijera je zakazana za 23. marta. Pojavljuje se uz Donnieja Yena, Billa Skarsgarda, Rinu Sawayamu i Hiroyukija Sanadu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije