U martu stižu izvanredna ostvarenja: Ovih 7 filmova ne smijete propustiti

1
Radiosarajevo.ba
U martu stižu izvanredna ostvarenja: Ovih 7 filmova ne smijete propustiti
Foto: Prtscr / Youtube / Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Za mjesec mart najavljen je izlazak brojnih filmskih naslova, tako da će početak proljeća u svijetu kinematografije obilježiti superjunaci, sequeli kultnih filmova, akcijski spektakli, kontraverzni dokumentarci, nova ostvarenja science fictiona i još mnogo toga. 

Britanski BBC je napravio izbor sedam filmova na koje obavezno treba obratiti pažnju, a koji će premijeru imati u mjesecu martu.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Popularna RPG igra, Dungeons & Dragons, već je bila ekranizirana 2000. godine, a sada dolazi još jedan pokušaj da se igra pretvori u fantastični blockbuster, ovaj put s Chrisom Pineom, Michelle Rodriguez i Regé-Jeanom Pageom u ulozi nesretnih heroja te Hughom Grantom kao podrugljivim negativcem.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Kao što glumačka postava sugerira, komični ton filma daleko je od ozbiljnosti i tmurnosti Lord of The Rings i Game of Thrones, a režiseri filma John Francis Daley i Jonathan Goldstein najpoznatiji su po popularnoj komediji Game Night.

"Oni su stvarno smiješni tipovi. Imaju historiju stvaranja stvarno izvrsnih komedija. A njihova ideja o tome kako žele ispričati priču bila je upravo ono što mi se sviđa kod snimanja visokobudžetnih filmova. Postoji ozbiljnost, pravo srce u tome i stvarno slatka poruka", rekao je Pine za Collider.

Luther: The Fallen Sun

Idris Elba već ima 50 godina, tako da će njegovi fanovi možda morati odustati od svog sna da ga gledaju u ulozi Jamesa Bonda.

Međutim, mogu se utješiti sa Luther: The Fallen Sun, Netflixovim spin-offom dugovječne BBC-jeve serije. Film dolazi na Netflix 10. marta

Otkako smo posljednji put vidjeli Johna Luthera, osramoćeni policijski detektiv je u zatvoru, ali pobjegne kako bi pronašao bogatog serijskog ubojicu, kojeg glumi Andy Serkis. Može li John uhvatiti manijaka prije nego što drugi policijski detektiv (Cynthia Erivo) uhvati Johna? Tvorac serije Neil Cross obećava da će odgovoriti na to pitanje s više lokacija i razrađenih akcijskih sekvenci nego što je TV serija ikad imala.

"Ono što smo uspjeli učiniti s filmom, nakon što smo isporučili svaku epizodu Luthera uz komično mali proračun, jest imati šire platno i veći proračun za ispričati priče kakve smo uvijek željeli moći ispričati. I stvarno smo dobili priliku ostajući u potpunosti vjerni Lutheru", rekao je Cross za Radio Times.

Shazam! Fury of the Gods

Trend američkih filmova o superjunacima se nastavlja sa DC-jevim Shazamom. Rad na franšizi nastavlja režiser filma Shazam! iz 2019. godine, David F. Sandberg, a osim njega, vraćaju se i zvijezde Zachary Levi te mladi Asher Angel.

Angel ponovno daje lice školarcu Billyju Batsonu, koji će se pretvoriti u poluboga, kojeg utjelovljuje Levi. Čarobna riječ će tinejdžera transformirati u njegov odrasli alter ego, superheroja Shazama, a u novom humorističnom akcijskom filmu glavni junak će se suočiti s bijesom boginja, Atlasovih kćeri (koje glume legendarna Helen Mirren, Charliejeve anđelice Lucy Liu i mlade holivudske nade Rachel Zegler iz nedavno obrađene West Side Story).

John Wick: Chapter 4

Keanu Reeves oblači svoje crno odijelo po četvrti put kako bi glumio Johna Wicka, umirovljenog ubojicu koji je ponovno uvučen u tajanstveni ceh ubojica. Od izlaska prvog filma 2014. godine priče su postale kompliciranije, a mitologija serijala razrađenija. Postaje li John Wick svjetska akcijska franšiza koja će parirati Jamesu Bondu i Nemogućoj misiji?

Novi film traje dva sata i 49 minuta, sa sporednom glumačkom postavom koju čine Donnie Yen i Bill Skarsgard i radnjom koja vodi Wicka oko svijeta. Od atrakcija tu su, najavljuje redatelj, uzbudljive lokacije poput Pariza i Tokija, prenosi Index.hr.

Creed III

Ljubitelje sportskih drama, poput sada već mitskog Rockyja, na samom početku mjeseca obradovat će Creed III, režiserski prvijenac zvijezde Creeda Michaela B. Jordana. Osim novog režisera, novost je i odsustvo samog Rockyja Balboe (Sylvester Stallone se pojavljuje u producentskoj ulozi).

Adonisa "Donnieja" Creeda prati uspjeh kako u obiteljskom životu, tako i u karijeri, no na putu će mu se naći prijatelj iz djetinjstva i boksački talent Damian "Dame" Anderson (Jonathan Majors), koji po izlasku iz zatvora traži priliku za dokazivanje, a sukob dvojice boksača postat će mnogo više od obične borbe.

65

Kada se nakon katastrofalnog pada aviona pilot Mills zatekne na njemu nepoznatom planetu, koji je zapravo Zemlja prije 65 milijuna godina, životi pilota i Koe, drugog preživjelog putnika zrakoplova, pretvaraju se u borbu za preživljavanje na nepoznatom terenu na kojem opasna, pretpovijesna bića vrebaju na svakom koraku.

Pilota u nevolji u ovom znanstveno-fantastičnom akcijskom filmu glumi Adam Driver, mnogima poznat kao Kylo Ren iz novih nastavaka Star Warsa

Money Shot: The Pornhub Story

Osim serija i filmova, Netflix pažnju privlači i dokumentarcima, koji često obrađuju kontroverzne teme i potiču internetske rasprave. Nakon The Tinder Swindler i The Most Hated Man on the Internet sada na streaming platformu dolazi i Money Shot: The Pornhub Story, dokumentarac koji proučava uspjehe i skandale Pornhuba, stranice koja je postala jedna od prvih asocijacija na spomen pornografije na internetu, a uključuje razgovore s glumcima, aktivistima i bivšim zaposlenicima.

Počela saudijska verzija serije The Office, fanovi oduševljeni: 'Ništa ne razumijem, ali ovo je hit'

Počela saudijska verzija serije The Office, fanovi oduševljeni: 'Ništa ne razumijem, ali ovo je hit'

Film potiče važne razgovore o seksu i pristanku na seks na internetu, ali i u vanjskom svijetu, poručuje režiserka Suzanne Hillinger.

Money Shot: The Pornhub Story stiže na Netflix 15. marta

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije