Timothee Chalamet srušio rekord koji je John Travolta držao 45 godina

1
Radiosarajevo.ba
Timothee Chalamet srušio rekord koji je John Travolta držao 45 godina
Foto: EPA - EFE / Timothee Chalamet

Timothee Chalamet proslavio se ulogom u drami Zovi me svojim imenom (Call Me By Your Name) iz 2017. godine, a u periodu od samo sedam godina postao je najtraženiji mladi glumac u Hollywoodu. Njegovi uspjesi nižu se jedan za drugim, a prema portalu Dexerto, Chalamet je srušio rekord koji je prije njega držao samo jedan glumac.

Naime, zahvaljujući glavnim ulogama u filmovima Dina: Drugi dio (Dune: Part Two), koji je imao premijeru početkom mjeseca, i Wonka, koji je imao premijeru u decembru, Chalamet se za manje od osam mjeseci pojavio u dva blockbustera zaredom.

Prije njega, to je uspjelo samo Johnu Travolti, najtraženijem glumcu 70-ih. Travolta se u decembru 1977. godine pojavio u svjetskom hitu Groznica subotnje večeri (Saturday Night Fever), a šest mjeseci kasnije igrao je glavnu ulogu u mjuziklu Briljantin (Grease), koji mnogi smatraju najboljim filmskim mjuziklom svih vremena.

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Groznica subotnje večeri zaradila je preko 237 miliona dolara (426,75 miliona KM) od prodaje kino ulaznica, dok je Briljantin zaradio više od 366 miliona dolara (659,04 miliona KM). Troškovi snimanja ova dva filma sveukupno su iznosili manje od deset miliona dolara.

Chalametov mjuzikl Wonka zaradio je 628 miliona dolara (1,1 milijardi KM), dok je Dina: Drugi dio, koja se još uvijek prikazuje u kinima, dosad zaradila 498 miliona dolara (880,52 miliona KM). Stručnjaci predviđaju da bi drugi dio Dine mogao dostići zaradu od milijardu dolara.

Nakon dva blockbustera zaredom, Chalamet trenutno snima biografski film A Complete Unknown, baziranom na životu Boba Dylana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije