Terezi Kesoviji pustili Jalu Brata i Bubu Corellija: Pogledajte njenu reakciju

6
Radiosarajevo.ba
Terezi Kesoviji pustili Jalu Brata i Bubu Corellija: Pogledajte njenu reakciju
Foto: Arhiv/Instagram / Tereza Kesovija, Jala Brat, Buba Corelli

Legendarna pjevačica Tereza Kesovija gostovala je u RTL Direktu uoči svog dugoočekivanog koncerta u Tvornici kulture, koji će se održati 6. aprila.

U televizijskoj emisiji se Tereza Kesovija raspričala o raznim temama, uključujući i o muzici svojih mlađih kolega, posebno Jale Brata i Bube Corellija, čije su pjesme, ali i žanr bili tema brojnih polemika povezanih sa zabranom izvođenja takve muzike.

Naime, Terezija je poslušala pjesmu bosansko-hercegovačkog dua pod nazivom S.O.S. i prema njenom plesanju u stolici i pozitivnim komentarima, očito je da se ovaj hit, koji je prikupio oko devet miliona pregleda u sedam dana, ipak svidio ovoj dami hrvatske estrade.

Bravo, Dijamantu: Džeko ponovo obradovao Mourinha

Bravo, Dijamantu: Džeko ponovo obradovao Mourinha

"Nije loše, ali samo, to je orijent po meni. Puno orijenta ima, apsolutno ima ritma", ustvrdila je 84-godišnja Kesovija.

"Nemam ništa kontra, apsolutno, dapače, mislim da je dobro. Treba koristiti svaku muziku svih naroda, iako po meni ova naša mala Hrvatska ima toliki jedan bogati izvor najljepših mogućih melodija od kojih se može napraviti čudo jedno, međutim taj orijent je specifičan po jednom.

Tereza Kesovija o dvojcu Jali i Bubi i njihovoj pjesmi S.O.S.: 'Nemam ništa kontra, dapače...'

Tereza Kesovija o dvojcu Jali i Bubi i njihovoj pjesmi S.O.S.: 'Nemam ništa kontra, dapače...' Više na: http://bit.ly/3lXlW2S

Posted by RTL Direkt on Thursday, March 30, 2023

Prepoznatljiv je. To što sam sada čula je orijent. Neka su malo zagrabili tamo", objasnila je Kesovija u eteru.

Doduše, koliko god bila impresionirana sveprisutnim Jalom i Bubom, izjavila je da nije poklonica cajki te da im "tekstovi nisu duboki, odnosno, ne pričaju puno i vrlo plitko govore o životu". Što se tiče spomenutih zabrana, Terezija kaže da "ona nije za zabranu, jer ona izaziva revolt".

"Sve slično izgledaju, sve pomalo plastične i umjetne. Tekstovi nisu duboki, ne pričaju puno i vrlo plitko govore o životu.

Na neobičan način pokazao ljubav, pjevačica poručuje: Drago mi je da nije vulgarno

Na neobičan način pokazao ljubav, pjevačica poručuje: Drago mi je da nije vulgarno

Priča se puno o zabranama. Ja nisam za cajke, nisam sigurno, ali svačiji rad poštujem. Svaka pjesma može izazvati uzbuđenje kod nekoga, možda ga negdje ubode u osjećaj", rekla je Tereza.

Što se tiče nadolazeće Eurovizije, podržava nastup Let 3-a i otkriva da ih "voli".

"Vjerovatno ima puno ljudi koji ih vole, ali ima i onih koji ih ne razumiju. Ja smatram da svaka njihova tvorevina koju su dosad napravili ima jednu poruku.

Ova "ŠČ!" ima poruku. Vide se rakete, kapa vojnička... To je nešto kontra rata, kontra ratnih sukoba", objasnila je Terezija Kesovija i istaknula da "bez obzira na njihov plasman, Let 3 je dovoljno uzdrmao javnost koja s nestrpljenjem očekuje što će biti", piše Jutarnji list

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije