Stiže još jedna serija iz univerzuma 'Ratova zvijezda': Pogledajte prvi najavni trailer

0
Radiosarajevo.ba
Stiže još jedna serija iz univerzuma 'Ratova zvijezda': Pogledajte prvi najavni trailer
Foto: IMDb / Scene iz serije 'The Acolyte'

Disney+ nas ove godine vraća u prošlost, u daleku galaksiju Ratova zvijezda (Star Wars), u novoj seriji pod nazivom The Acolyte.

Konačno imamo priliku da vidimo prvi najavni trailer, koji predstavlja glavne likove, koje predvode Amandla Stenberg, Lee Jung-jae (Squid Game) i Carrie-Anne Moss (Matrix).

Prvi kadrovi nam otkrivaju samo dio onoga što nas čeka u novoj seriji Ratova zvijezda, koja je smještena 100 godina prije originalne trilogije prednastavka.

Nesvakidašnja situacija: U Neumu ulovljen morski pas modrulj

Nesvakidašnja situacija: U Neumu ulovljen morski pas modrulj

Vidimo Jung-jaea kao Jedi učitelja koji podučava mlade nade, Stenberg u ulozi maskirane ratnice, a Moss kao Jedi ratnicu.

Iako je Visoka republika uglavnom u periodu mira, jasno je da se sukob sprema dok se Jediji širom galaksije pripremaju da se suoče sa misterioznim prijetnjama sa svih strana.

Serija će biti smještena 100 godina prije događaja iz filma Ratovi zvijezda: Fantomska prijetnja (The Phantom Menace), u vrijeme poznato kao Visoka republika. Era Visoke republike je opširno dokumentovana kroz knjige Ratovi zvijezda. Opseg proširenog univerzuma Ratova zvijezda, kako u vremenu tako i u prostoru, dao je producentima šire polje za istraživanje i stvaranje novih priča.

Acolyte je misteriozni triler koji će odvesti gledaoce u galaksiju mračnih tajni i nadolazećih sila mračne strane u posljednjim danima ere Visoke republike. Bivša Padawan se ponovo ujedinjuje sa svojim majstorom Jedijem da istraži niz zločina, ali sile s kojima se suočavaju su zlokobnije nego što su očekivali", glasi zvanični sinopsis serije.

Serija će imati osam epizoda, a premijera je zakazana za 4. jun na streaming servisu Disney+.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije