Stiže film o Madonni: Poznato ko će glumiti kraljicu popa

0
Radiosarajevo.ba
Stiže film o Madonni: Poznato ko će glumiti kraljicu popa
Foto: EPA - EFE / Madonna

Kraljica popa, čija vladavina traje čak četiri decenije, privela je kraju svjetsku i slavljeničku turneju, te je spremna za snimanje dosad najzahtjevnijeg projekta.

Produkcija će krenuti u idućih dvanaest mjeseci, a što je veliki napredak s obzirom na to da Madonna i Universal Pictures rade na ovome već četiri godine. 

Prvi put je otkrila da će snimiti film o sebi 2020. godine i od tada do danas u nekoliko navrata se požalila da joj je teško pronaći saradnike koji bi joj pomogli u ostvarenju sna. Radni naziv filma je Mali vrapčić, a Madonna je rediteljica i koscenaristica. 

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Plan je bio da završi pisanje uz pomoć Diablo Cody, dobitnice nagrade Oscar za scenarij filma Juno. Ali, ta joj je američka spisateljica i producentica zahvalila na saradnji 2021. godine. Otkrila je kasnije za The Sun kako je Madonna preteška za suradnju. Razlog sukoba bio je u skraćivanju scenarija kojem se Madonna opirala, a Cody je smatrala nužnim.

"Scenarij je vrlo dug, ali mi je stvarno teško skratiti ga. To je kao da mi neko odsijeca udove", kazala je kraljica popa na društvenim mrežama prošlog ljeta. 

Kao zamjena američkoj spisateljici, došla je Erin Cressida Wilson, autorica scenarija za triler Djevojka iz voza. Nakon duge potrage, Madonna je pronašla i glavnu glumicu te izabrala Juliju Garner, zvijezdu Netflixove serije Ozark

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije