Stiže dokumentarac o rock sceni 90-ih u Hrvatskoj

0
Radiosarajevo.ba
Stiže dokumentarac o rock sceni 90-ih u Hrvatskoj
Foto: Printscreen / Youtube / Akteri filma

Na ZagrebDoxu će premijerno biti prikazan dokumentarni film o rock sceni 90-ih u Hrvatskoj, Iz sve snage.

Glavni akteri filma su Goran Bare, Damir Urban, Mile Kekin i braća Subošić iz Hladnog piva, Davor Viduka i Alen Marin iz Kojota, legendarni gitarista Alen Kraljić, frontmen Overflowa Goran Živković, Miro Kusačić iz Messerschmitta, Romeo Đomlija iz The Spoons, muzički producent Denyken, Aleksandar Dragaš, Zdenko Franjić te Tomislav Šunjić.

"Sve smo uspjeli napraviti u slobodne dane, kad nismo imali obaveza na poslu. Ipak mi smo zapravo plagijatori, jer sve to prije nas napravio je i Zdenko Franjić, osnivač prve hrvatske nezavisne etikete Slušaj najglasnije. Mi smo zapravo krenuli njegovim stopama i uspjelo nam je dogurati do ZagrebDoxa. A gdje nam je kraj, tek će se vidjeti", poručuju autori filma.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

"Film koji smo snimili i koji će 30. marta u 19.30 sati imati premijeru u Kaptol Boutique Cinestaru zapravo je povijest entuzijazma i volje pojedinaca koji su kroz devedesete kročili uzdignute glave i nisu odstupali od svojih originalnih ideja stvarajući tako neke od najjačih momenata hrvatske muzike uopće", dodaju.

Redatelj filma je Dimitar Dimitrovski Diba. Diba je rođen i odrastao u Zagrebu. Videoprodukcijom se bavi dulje od 20 godina i osim rada na televiziji kao videomontažer, autor je i režiser brojnih videospotova za razne rock bendove poput Kojota, Gretta, Markiz i drugi.

Dokumentarni film Iz sve snage mu je prvi samostalni autorski uradak. Film je producirala Arijana Velić, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije