Stigla je serija o životu "kralja mode": Kako su izgledali počeci Karla Lagerfelda

0
Radiosarajevo.ba
Stigla je serija o životu "kralja mode": Kako su izgledali počeci Karla Lagerfelda
Foto: IMDb / Daniel Bruhl glumi Karla Lagerfelda

Becoming Karl Lagerfeld nova je serija koja donosi poznate, ali i manje poznate detalje o liku i djelu modne ikone Karla Lagerfelda.

Godine 1972. Karl Lagerfeld je 38-godišnji modni dizajner, uglavnom nepoznat javnosti. Njegov susret s mladim Jacquesom de Bascherom, ambicioznim i zavodljivim dandyjem, mijenja sve. Karl je konačno spreman da se suprotstavi svom prijatelju, geniju visoke mode Yvesu Saint Laurentu i njegovom sjajnom saradniku Pierreu Bergeu. Glamur, borbe ega, ekstravagantne proslave i razorna strast: svjedočite kako je Karl Lagerfeld postao legenda.

Ovo su riječi koje na najkraći način sažimaju radnju nove, iščekivane serije, Becoming Karl Lagerfeld.

Aleksandar Hemon: O knjizi 'Bejturan i ruža', LGBTQI zajednici, Sarajevu i FK Željezničar

Aleksandar Hemon: O knjizi 'Bejturan i ruža', LGBTQI zajednici, Sarajevu i FK Željezničar

Svjetska premijera serije održana je na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu, a na male ekrane, na platformi Disney+ stigla je 7. juna, te je odličan povod za uživanje u tematici koja spaja modu i omiljeni TV format, seriju.

Ova priča zadire ne samo u karijeru slavnog dizajnera, već i u likove koji su bili dio njegovog života i uspješne karijere, kao što su Paloma Picasso, Andy Warhol, Marlene Dietrich i Loulou de La Falaise. A na listi odličnih likova je i onaj Gabrielle Aghion, osnivačice kuće Chloe, koju utjelovljuje glumica i rediteljka Agnes Jaoui.

Becoming Karl Lagerfeld dolazi u šest nastavaka, a radnja se temelji na knjizi Kaiser Karl koju potpisuje autorica Raphaalle Bacque.

Karla Lagerfelda u seriji igra Daniel Bruhl.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije