Stephen King kaže da je ovo najgori horor film svih vremena

0
Radiosarajevo.ba
Stephen King kaže da je ovo najgori horor film svih vremena
Foto: EPA - EFE / Stephen King

Legendarni pisac Stephen King upitao je svoje pratitelje na X-u koji je najgori horor film koji su gledali i tom prilikom otkrio svog 'favorita'.

Iako njegovi obožavatelji već znaju da on nije ljubitelj Kubrickove adaptacije Isijavanja (The Shining), King ne vjeruje da je to najgori horor film svih vremena.

Tu titulu dodijelio je jednom filmu iz 1963. godine koji je zauvijek promijenio svijet horora.

Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku

Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku

"Koji je najgori horor film koji ste gledali?" upitao je King svoje pratitelje na X-u. "Za mene je to Krvava gozba (Blood Feast)".

Blood Feast je film koji je režirao i snimio Herschell Gordon Lewis, a scenarij je napisala Allison Louise Downe. Glavne uloge u filmu igrali su Mal Arnold, William Kerwin, Connie Mason i Lyn Bolton.

Film prati ugostitelja i serijskog ubicu Fuada Ramsesa (Arnold), koji je ubijao žene i njihove dijelove tijela koristio u pripremi krvave gozbe kojom je htio oživjeti božicu Ishtar.

Blood Feast je bio veliki komercijalni uspjeh, ali je naišao na negativne reakcije kritičara koji su ga nazvali vulgarnim i amaterskim.

Unatoč lošim ocjenama, Lewisov film ostao je zapamćen kao prvi horor koji pripada podžanru splatter filmova. Splatter filmove karakteriziraju brutalni prikazi krvoprolića i nasilja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije