Songs of Surrender: Objavljena kolekcija najljepših i najboljih pjesama U2

2
D. Ć.
Songs of Surrender: Objavljena kolekcija najljepših i najboljih pjesama U2
Foto: Facebook / Album Songs of Surrender

Jedan od najvećih rock bendova današnjice, Irski U2, objavio je 17. marta novi album, ili bolje reći kolekciju pjesama Songs of Surrender.

Već je od ranije bilo poznato da će izdanje imati 40 pjesama, a da je svaki član bend, dakle Bono, The Edge, Larry i Adam, odabrao po 10 pjesama za ovu kolekciju na kojoj su pjesme aranžmanski ogoljene na akustični oblik gdje dominiraju gitara, klavir i glas.

Također, izdanje je i svojevrstan soundtrack Bonovih memoara Surrender: 40 Songs, One Story, gdje poglavlja imaju naziv jedne U2 pjesme.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Izdanje je dostupno u digitalnoj i fizičkoj formi, i varira od svih 40 pjesama, pa do 16 koliko nosi standardno CD izdanje.

Najveći hitovi benda su obuhvaćeni ovim izdanjem a priliku da zasjaju dobile su i neke od starih pjesama poput Songs for Boys, 11' O'Clock Tick Tock, kao i neke novije poput Invisible. Pjesma Walk On (Ukraine) objavljena je sa nešto izmijenjenim tekstom, te je posvećena Ukrajini.

Dosta su zastupljene i pjesme sa albuma Songs of Innocence, kojeg prati iTunes kontroverza, kada je album bez najave isporučen na račune 500 miliona iTunes korisnika. Besplatno, ali ipak bez pitanja. Od poznatih U2 pjesama i njihovih najvećih hitova, treba spomenuti i nove verzije od Desire i The Fly.

Poslušajte kako zvuče U2 evergreeni One i Pride (In the Name of Love).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije