Snima se novi nastavak popularnog akcijskog serijala o Jasonu Bourneu

1
Radiosarajevo.ba
Snima se novi nastavak popularnog akcijskog serijala o Jasonu Bourneu
Foto: IMDb / Jason Bourne dobija novi nastavak

Filmski studio Universal Pictures radi na novom nastavku popularnog akcijskog serijala o Jasonu Bourneu, potvrdio je Deadline.

Projekt je u ranoj fazi razvoja, a trenutno je poznato da je reditelj Edward Berger u pregovorima za režiranje filma.

Berger je trenutno jedan od najtraženijih reditelja zbog uspjeha njegovog prošlogodišnjeg ratnog filma Na Zapadu ništa novo (All Quiet on the Western Front), koji je osvojio čak četiri Oscara i sedam nagrada BAFTA.

Proslava Prvog maja na Bunici: Uživanje uz obavezni roštilj i sportske igre

Proslava Prvog maja na Bunici: Uživanje uz obavezni roštilj i sportske igre

Izvori kažu da još nije poznato hoće li se Matt Damon vratiti ulozi Jasona Bournea, kojeg je utjelovio u četiri od ukupno pet filmova.

Damon se nije pojavio u četvrtom nastavku, nazvanom The Bourne Legacy, zato što reditelj Paul Greengrass nije radio na tom filmu.

Damona smo posljednji put vidjeli u ulozi bivšeg agenta CIA-e u filmu Jason Bourne iz 2016. godine, a u najnovijem projektu će se pojaviti samo ako je scenarij kvalitetan.

Što se tiče Bergera, posljednji film na kojem je radio je nadolazeći Conclave, u kojem glume Ralph Fiennes, John Lithgow, Stanley Tucci i Isabella Rossellini.

Berger je u posljednjih nekoliko godina režirao i hit serije The Terror, u kojoj glume Jared Harris i Patrick Melrose, a mogli smo vidjeti Benedicta Cumberbatcha i Your Honor, u kojoj su glavne uloge igrali Bryan Cranston i Michael Stuhlbarg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije