Snima se novi nastavak popularne krimi franšize, George Clooney i Brad Pitt će ponoviti čuvene uloge

0
Radiosarajevo.ba
Snima se novi nastavak popularne krimi franšize, George Clooney i Brad Pitt će ponoviti čuvene uloge
Foto: IMDb / George Clooney i Brad Pitt u filmu "Okeanovih 11"

Studio Warner Bros. radi na još jednom nastavku popularne kriminalističke franšize Oceanovih 11, koji će se zvati Okeanovih 14 (Ocean’s 14).

Deadline je potvrdio da će George Clooney i Brad Pitt ponoviti svoje uloge iz originalne trilogije, a studio trenutno traži reditelja za novi film.

Clooney je prošle godine otkrio da je scenarij za novi nastavak krimi-komedije već dovršen i da će film Okeanovih 14 biti sličan komediji Going in Style iz 1979. godine. Going in Style, reditelja Martina Bresta, prati trojicu umirovljenika koji odluče opljačkati banku kako bi razbili monotoniju svojih života. No ubrzo postaju svjesni svojih godina.

Uhapšen bh. bjegunac sa njemačke psihijatrijske klinike, lociran na neočekivanom mjestu

Uhapšen bh. bjegunac sa njemačke psihijatrijske klinike, lociran na neočekivanom mjestu

Za razliku od prva tri filma serijala Okeanovih 11, novi film neće režirati Steven Soderbergh. Kako navodi World of Reel, Soderbergh je jednom prilikom izjavio da je priča koju je htio ispričati gotova te da nije zainteresovan za povratak franšizi.

Umjesto njega, rediteljsku palicu trebao bi preuzeti Edward Berger, reditelj uspješnog ratnog filma Na zapadu ništa novo (All Quiet on the Western Front, 2022.), koji je osvojio četiri Oscara.

Berger je također režirao triler Conclave s Ralphom Fiennesom u glavnoj ulozi, za koji se već priča da bi mogao dobiti nominaciju za Oscara. Film je imao premijeru na filmskom festivalu u Tellurideu, gdje je oduševio kritičare, a u kina bi trebao doći u novembru ove godine.

Clooney i Pitt prošli sedmice su posjetili Venecijanski filmski festival, gdje je održana premijera njihovog najnovijeg filma, akcijske komedije Wolfs. Akcijska komedija podijelila je kritičare, a od 27. septembra bit će dostupna na streaming servisu Apple TV+.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije