Sljedeća godina u znaku značajne saradnje BH Telecoma i domaće kinematografije

Sponzorisani tekst
Sljedeća godina u znaku značajne saradnje BH Telecoma i domaće kinematografije
Foto: BH Telecom / Sljedeća godina u znaku značajne saradnje BH Telecoma i domaće kinematografije

Na inicijativu v.d. generalnog direktora BH Telecoma Sedina Kahrimana i v.d. izvršnog direktora za razvoj poslovanja Elvedina Kanafije, jučer je održan sastanak sa najnagrađivanijim bosanskohercegovačkim filmskim autorima i filmskim radnicima.

Sastanku su prisustvovali Srđan Vuletić, Mirsad Purivatra, Emir Hadžihafizbegović, Pjer Žalica, Danis Tanović, Aida Begić, Amra Bakšić-Čamo, Ademir Kenović, Mirza Hamzić i Jovan Marjanović.

Kako je istaknuto, povod za ovaj značajan sastanak je početak saradnje BH Telecoma sa najuspješnijim autorima bosanskohercegovačke kinematografije na kreiranju kinematografskog sadržaja i značajnog pokretanja domaće kinematografske scene.

"BH Telecom je, kao što je najavljeno tokom Sarajevo Film Festivala, pokrenuo izgradnju najveće bosanskohercegovačke platforme za produkciju filmova i serija. Cjelokupna inicijativa ima za cilj iskazivanje društvenoodgovornog odnosa i spremnosti da podržimo bosanskohercegovačku kinematografiju te da kreiramo kvalitetne sadržaje koji će povećati zadovoljstvo naših korisnika kroz atraktivnost ponude na Moja TV usluzi", rekao je v.d. generalni direktor Sedin Kahriman te najavio objavu javnog poziva za bosanskohercegovačke filmske projekte.

Sljedeća godina u znaku značajne saradnje BH Telecoma i domaće kinematografije - undefined

Foto: BH Telecom: Sljedeća godina u znaku značajne saradnje BH Telecoma i domaće kinematografije

Poznati filmski autori nisu krili zadovoljstvo i zahvalnost zbog sastanka na kojem su dogovoreni sljedeći koraci saradnje te iskazali spremnost za realizaciju zajedničkih projekata u skoroj budućnosti.

Emir Hadžihafizbegović i Pjer Žalica su istakli da je održani sastanak vrlo značajan korak za bosanskohercegovačku kinematografiju jer omogućava da se iz pojedinačnih napora pređe u fazu filmske industrije što će osigurati kvalitetne projekte, ali i posao za filmske radnike i brojne studente Akademije scenskih umjetnosti.

Bosanskohercegovački oskarovac Danis Tanović je rekao da je ovo početak saradnje na obostrano zadovoljstvo koja je vrlo značajna i za filmske radnike i za BH Telecom i da u Bosni i Hercegovini ima dovoljno talenta kojima se ovom inicijativom otvara značajan prostor za rad koji će sigurno ubrzo rezultirati brojnim kvalitetnim projektima.

Sljedeća godina u znaku značajne saradnje BH Telecoma i domaće kinematografije - undefined

Foto: BH Telecom: Sljedeća godina u znaku značajne saradnje BH Telecoma i domaće kinematografije

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije