Slavni glumac Bryan Cranston upozorio na dugotrajne simptome COVID-a

0
Radiosarajevo.ba
Slavni glumac Bryan Cranston upozorio na dugotrajne simptome COVID-a
Foto: Unilad / Bryan Cranston

Oboljeli od infekcije COVID-19 već dugo upozoravaju na dugotrajne učinke virusa na osobu, a glumac Bryan Cranston jedan je od njih...

Slavni glumac, poznat po glavnoj ulozi u serijama Breaking Bad i Malcolm in the Middle, zaražen je virusom još u martu i nedavno je otkrio kako još uvijek pati od nekih simptoma, devet mjeseci kasnije.

Glavni simptomi s kojima je rekao da se još uvijek "nosi" jesu gubitak okusa i mirisa.

Raspravljajući o tome u emisiji Ellen DeGeneres, 3. decembra, rekao je, "ono što se zadržalo i danas, jest da sam izgubio dio svoje sposobnosti okusa i mirisa".

Cranston je dodao: "Mislim da se vratilo oko 75 posto, ali ako je netko kuhao kafu, a ja uđem u kuhinju, ne mogu osjetiti miris."

Supruga ovog 64-godišnjaka Robin Dearden zarazila se virusom istovremeno kad i on.

Cranston je rekao: "Imali smo nekoliko dana bolove, ali nedovoljno da vas drži u krevetu. Imao sam temperaturu iznad 37 otprilike tri sata, a onda sedam dana nakon toga samo iscrpljenost."

Glumac nije odmah otkrio svoju dijagnozu, jer su on i supruga dobili COVID otprilike u isto vrijeme kada i Tom Hanks i Rita Wilson, koji su odmah objavili da su pozitivni.

Cranston je objasnio:

"Zarazili smo se rano u martu. Otprilike u isto vrijeme kad su COVID dobili Tom Hanks i Rita Wilson, dobili smo ga i moja supruga i ja. Odmah su izašli s tim, a ja sam pomislio: ‘To je sjajno. Nema potrebe da još jedna poznata osoba kaže: ‘Hej, i ja sam zaražen.’ Tako da smo to jednostavno prešutjeli.

Imali smo veliku sreću. Toliko ljudi očajnički pati od ovoga. Moja supruga i ja imali smo sedam dana ekstremne iscrpljenosti i nešto tjelesnih bolova, malo suhog kašlja. A onda je to nestalo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije