Sjećate li se Afromana? Mogao bi biti i naredni američki predsjednik!

2
Radiosarajevo.ba
Sjećate li se Afromana? Mogao bi biti i naredni američki predsjednik!
Facebook / Afroman

Prije par dana američki i evropski mediji prenijeli su i vijest da je Afroman zvanično "predao papire" kao budući nezavisni kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Popularni reper je to već najavio krajem prošle godine, a sada je to i učinio. Izbori će se održati 2024. godine, a Afroman je objavio i listu 8 prioriteta na kojima će raditi, a među njima je i naravno, legalizacija marihuane. Detalji se mogu naći i oficijelnoj web stranici njegove kampanje.

Američki reper Afroman, koji se proslavio pjesmom Because I Got High, objavio je dva nova spota, u kojima su u glavnim ulogama šerif i policajci koji su prošle godine izvršili raciju njegovog doma.

Racija je izvršena zbog sudskog naloga u kojem je stajalo da su u kući "žrtve otmice" i veća količina narkotika. Afroman je iskoristio snimke nadzornih kamera i umontiao cijeli u slučaj u dva nova spota u kojima se na sebi svojstven način sveti policiji, jer su bez potrebe razvalili kapiju, vrata, te dirali njegov novac zarađen od repanja. Po njemu, za to nije bilo nikakve potrebe, jer su mogli lijepo pokucati na vrata i ustanoviti kako ništa od navoda u nalogu nije tačno.

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

U momentu racije, Afroman je držao koncert u Chicagu, a policijaci su "nepotrebno traumatizirali njegovu djecu" koja su bila u kući.

"Upali su mi u stan s automatskim puškama, traumatizirali mi djecu, uništili moje stvari, razvalili mi vrata, rasturili mi sustav osiguranja", objavio je Afroman na svojim profilima na društvenim mrežama.

Nešto snimaka je uspio spasiti i napraviti spotove Lemon Pound Cake i Will You Help Me Repair My Door, u kojima se vide pripadnici Adams County ureda šerifa i lokalne policije.

Policija sada tuži Afromana zbog objavljivanja snimaka njihovih službenika bez dozvole, te zbog "bizarnog i zlonamjernog postupka" rep zvijezde. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije