Scooby-Doo se vraća na male ekrane

0
Radiosarajevo.ba
Scooby-Doo se vraća na male ekrane
Foto: IMDb / 'Scooby-Doo' film iz 2002. bio veliki hit u kinima

Netflix radi na igranoj seriji Scooby-Doo koja će biti inspirisana popularnim animiranim klasikom iza kojeg stoji studio Hanna-Barbera, piše Variety.

Seriju će producirati Warner Bros. Television, koji je radio na Netflixovom najnovijem hitu Dead Boy Detectives.

Scenaristi i izvršni producenti serije su Josh Appelbaum i Scott Rosenberg. Appelbaum je radio na prošlogodišnjoj seriji Citadel, a Rosenberg je poznat po filmovima Venom i Jumanji: Welcome to the Jungle.

Stanje polena u BiH: Važne informacije za alergične

Stanje polena u BiH: Važne informacije za alergične

Animirani serijal Scooby-Doo počeo je izlaziti u kasnim šezdesetima i imao je nekoliko igranih adaptacija. Najpopularniji je igrani film Scooby-Doo iz 2002. godine, koji je bio veliki hit u kinima, gdje je zaradio više od 250 miliona dolara (458,21 miliona KM).

Glavne uloge igrali su Freddie Prinze Jr., Sarah Michelle Gellar, Matthew Lillard i Linda Cardellini, dok je Neil Fanning posudio svoj glas Scoobyju. Dvije godine kasnije izašao je nastavak, Scooby-Doo: Monsters Unleashed, koji je imao istu glumačku postavu.

Prošle godine izašla je i spin-off animirana serija Velma, koja je dostupna na HBO-u. Mindy Kaling je u seriji posudila svoj glas Velmi, a uz to je radila i kao izvršna producentica. Unatoč negativnim kritikama, serija je ove godine dobila drugu sezonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije