Na Netflix stiže serija "Sto godina samoće", rađena po kultnom romanu Gabriela Garcije Marqueza

0
Radiosarajevo.ba
Na Netflix stiže serija "Sto godina samoće", rađena po kultnom romanu Gabriela Garcije Marqueza
Foto: IMDb / Detalj iz serije 'Sto godina samoće'

Netflix je ovih dana objavio prvi teaser trailer za svoju novu seriju, adaptaciju kultnog književnog djela Sto godina samoće (One Hundred Years of Solitude) nobelovca Gabriela Garcije Marqueza.

Novoobjavljeni kadrovi otkrivaju nam prvi pogled na svijet koji je Marquez tako vješto osmislio prije više od 50 godina.

Djelo se smatra jednim od najvećih književnih uradaka španske književnosti, a ujedno je i Marquezovo najslavnije djelo. Roman kronološki prati porodicu Buendia i historiju mitskog sela Macondo.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sto godina samoće pripovijeda priču o nekoliko generacija porodice Buendia koje su živjele u gradiću Macondo od njegovog početka pa sve do propasti. Patrijarh porodice Jose Arcadio Buendia napustio je rodno mjesto i osnovao utopijski gradić odsječen od ostatka svijeta.

Roman dalje prati pojedinačne priče ključnih članova porodice Buendia, ali i zajedničke priče uzdignute na razinu simbola. Iz generacije u generaciju pojedinci se zovu jednako, a čitav je roman svjedok ponavljanju historije i njezinu kružnom protjecanju. Priča o jednoj porodici zapravo je priča o historiji koju prožimaju sudbinska događanja i praznovjerje.

Serija se radi u španskoj produkciji, a u njoj će glumiti Claudio Catano, Jeronimo Baron, Marco Gonzalez, Leonardo Soto, Susana Morales, Ella Becerra, Santiago Vasquez, Carlos Suarez i Moreno Borja.

Serija Sto godina samoće trenutno se nalazi u postprodukcijskoj fazi, a datum premijere još nije otkriven.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije