Sarajlija Nick Žigić u Los Angelesu ostvaruje dječački san

0
Sarajlija Nick Žigić u Los Angelesu ostvaruje dječački san

Neko ga se možda sjeća i kao člana jednog od brojnih predratnih sastava iz Sarajeva, Kontrapunkt, ili kao zaposlenika sarajevskog Energoinvesta, ali danas je to davno prošli život Nikole "Nicka" Žigića.

Od 1991. godine živi u Los Angelesu gdje se uglavnom bavi prodajom nekretnina, ali i 3D puzzle kocke, domaće pite, fotografija i čega sve ne na svom sajtu zigic.net

Kako je muzika vječna ljubav, odlučio je snimiti paket disco pjesama koje čuva u glavi još od 1975. godine.

Izlazio sam sa prijateljima u disco i bio sam "divlji" disco dječak. Tako da me disco inspirisao, ali bio sam član rock benda Kontrapunkt i pravili smo rock pjesme, tako da nikad nisam objavio neke plesne numere koje su mi odavno u glavi.

Planirano je da se album sastoji od 8 pjesama, a prva u nizu je Magic Nitch, koja je inspirisana, kako Nick kaže njegovim, "partijanjem u 70-im godinama".

Spot je sniman na ulicama Sarajeva, a pjesma u studiju Amadeus, Marina Meštrovića. Video produkciju je radio Ademir Šehić - Šeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije