Ahmed Burić i Melika Hadžić u prekrasnoj Jeseni

0
Radiosarajevo.ba
Ahmed Burić i Melika Hadžić u prekrasnoj Jeseni
FOTO: Screenshot / Melika Hadžić i Ahmed Burić

Pisac, pjesnik, muzičar i novinar Ahmed Burić ovih dana bogatiji je za još jednu pjesmu. Možda i ponajbolju u njegovoj muzičkoj karijeri. Frontmen benda Kablovi ovaj put je našao partnericu u violinistici Meliki Hadžić i poput D. Rundeka i Isabel iz nekadašnjeg Cargo Tria, složio mješavinu jakih stihova i emotivne, na trenutke virtuozne violine. U maniru poznih radova Leonarda Cohena, gdje pjesnikovo pjevanje zamjenjuje recital, teče i Jesen.

Ljudi često misle o jeseni. I umjetnost često govori o njoj. „Jesen i život bez smisla“, „Nepoznat neko donio je jesen u sjevernu sobu“, „zlatna jesen žuto lišće pada“… Jesen, osim opće, ima i unutarnju, ljudsku dimenziju – jesen života, takozvano Treće doba, donosi i sasvim novi doživljaj. Misle se o svođenju računa, o tome šta je u životu čovjek napravio i šta još treba uraditi, koliko je za to vremena ostalo? I to u svijetu u kojem se njegovim odlaskom mijenja malo zapravo, skoro ništa
- poentira Burić.

Sve je snimano u studiju muzičke produkcije BHRT-a, Željko Pančo Škarić je bio producent, Nijaz Kurtalić miks i mastering, a spot je montirao Benjamin Rifatbegović. Spot je u okviru produkcije Jedan frajer koji nije ovdje snimio proslavljeni Jan Beran.

Pjesma se može slušati i gledati kao mali dokumentarac, možda i kao pokušaj definiranja osjećaja cijele jedne generacije - dodaje Burić, a vi pogledajte i poslušajte Jesen.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije