Sarajevski bend Džindasi predstavio drugi singl sa nadolazećeg albuma

Radiosarajevo.ba
Sarajevski bend Džindasi predstavio drugi singl sa nadolazećeg albuma
video / Džindasi
Objavom drugog po redu video spota za pjesmu “Slušaj”, bend Džindasi polako otkriva sadržaj svog debitantskog albuma.

Pjesma govori o želji za slobodom pojedinca, koji ne želi biti dijelom plemena ili kolektivne misli, te pozdravlja sve one koji se odluče otrgnuti iz hipnotisane mase.
Produkciju pjesme potpisuje tim BHRT Muzičke produkcije, na čelu s producentom Željkom Škarićem, dok su mix i master pjesme uradili Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović u studiju “Antika”.

Režiju spota potpisuje Eldar Muhić, koji je tematiku pjesme smjestio u kratki sci-fi film, koji govori o potrazi čovjeka za slobodom i željom da izađe iz plemenskog mraka. Stajling i make up uradila je Edita Hajrlulahović, dok je kao gost na pjesmi i saksofonista Mirza Sijerčić.

Bend je nastao u januaru 2018. godine, a zvuk benda je najviše naslonjen na reggae ukombinovan sa jazz, ska, rock i tradicionalnom balkanskom muzikom. Tematike tekstova se najviše dotiču svakodnevnog života čovjeka, njegovih problema, mentaliteta i istinitih događaja. Kompletan album će izaći na jesen ove godine u izdavaštvu Muzičke produkcije BHRT-a, te će biti dostupan na svim online muzičkim platformama, kao i u fizičkom izdanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije