Rolling Stonesi planiraju turneju, 'ako budu živi'

1
Radiosarajevo.ba
Rolling Stonesi planiraju turneju, 'ako budu živi'
Foto: X.com / Stonesi izdali novi album

Rolling Stonesi su prije samo nešto više od sedmicu dana izdali svoj novi, 26. studijski album Hackney Diamonds.

Singlovi Angry i Sweet Sounds of Heaven, kao i spisak pjesama sa albuma već su poznati javnosti. Po objavljivanju albuma javilo se i pitanje potencijalne turneje Stonesa.

"Svakako, ako još budemo živi", odgovorio je Keith Richards u intervjuu za BBC. Richards je također u intervjuu dodao kako "nije Nostradamus, ali zna da će svemu ovome doći kraj. Ipak, nema nikakve sile; izuzetno se zabavljamo radeći ovo."

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Richards se u intervjuu također osvrnuo i na dugogodišnjeg bubnjara benda Charlija Wattsa, koji je preminuo pretprošle godine nakon borbe s rakom grla. Izjavio je kako će mu Watts "uvijek nedostajati, ali da bi bio srećan da zna kako bend nastavlja dalje".

Također, on se u intervjuu osvrnuo i na kreativni proces nastajanja albuma "Hackney Diamonds".

Ako još budu živi, kako je rekao Richards, bit će to ukupno 47. turneja Stonesa. Stonesi su svoju prvu turneju odradili na jesen 1963. godine.

Pitanje ponovne turneje svakako će se pojaviti barem još jednom. Naime, Rolling Stonesi su potvrdili kako je nastavak albuma, odnosno njihov 27. studijski album već "75% završen".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije