Robert Downey Jr. otkrio da li bi opet glumio Iron Mana

0
Radiosarajevo.ba
Robert Downey Jr. otkrio da li bi opet glumio Iron Mana
Foto: IMDb / Robert Downey Jr. kao Tony Stark

Glumac Robert Downey Jr. nedavno je osvojio Oscara za film Oppenheimer, ali mnogima je i dalje najpoznatiji po ulozi Tonyja Starka, odnosno Iron Mana, u Marvelovim filmovima.

Downey Jr. je u nedavnom intervjuu za Esquire pričao o svojoj ulozi te otkrio bi li se ikada vratio i opet glumio poznatog superjunaka.

"Vrlo rado. Ta je uloga dio mog DNK. Ta je uloga odabrala mene. I gledajte, ja uvijek kažem, nikad, nikad se ne kladite protiv Kevina Feigea. To je izgubljena opklada. On je šef. On će uvijek pobijediti".

Pogledajte kako igrači Željezničara slave 1. maj: Zajedničko druženje i nezaobilazan roštilj

Pogledajte kako igrači Željezničara slave 1. maj: Zajedničko druženje i nezaobilazan roštilj

Glumac je Iron Mana glumio u tri posebna filma o superjunaku, u četiri filma unutar Osvetnika (The Avengers) te u nekoliko filmova o Kapetanu Americi (Captain America).

U ulozi Iron Mana posljednji put se pojavio 2019. godine u filmu Osvetnici: Završnica (Avengers: Endgame).

Ovim filmom ujedno je završila priča o originalnim Osvetnicima koje su, uz Downeyja Jr.-a, glumili Chris Evans kao Steve Rogers (Kapetan Amerika), Chris Hemsworth kao Thor, Mark Ruffalo kao Bruce Banner (Hulk), Scarlett Johansson kao Natasha Romanoff (Black Widow) i Jeremy Renner kao Clint Barton (Hawkeye).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije