Poznatom režiseru prijete smrću: Winnie pretvoren u krvožednog ubicu

0
Radiosarajevo.ba
Poznatom režiseru prijete smrću: Winnie pretvoren u krvožednog ubicu
Foto: IMDb / Winnie the Pooh: Blood and Honey

Režiser novog Winnie the Pooh filma suočio se sa prijetnjama smrću od strane fanova ljupkog medvjedića koji su užasnuti novom obradom dječijeg klasika.

Winnie the Pooh je zbirka priča koju je napisao Alan Alexander Milne 1926. godine, a od tada je ovaj svjetski poznati dječiji klasik doživio brojne ekranizacije. Podukcijska kuća Jagged Edge Productions odlučila se da priču ispriča u horor žanru i tako je nastao "Winnie the Pooh: Blood and Honey" („Winnie zvani Pooh: Krv i Med“).

U najnovijoj filmskoj adaptaciji, dražesni likovi Piglet i Winnie pretvaraju se u krvožedne ubice. Režiser filma „Blood and Honey“, Rhys Frake-Waterfield, rekao je da se suočio sa mnogo negativnih reakcija u vezi sa ovim projektom.

Duga lista državnih lidera koji su poginuli u avionskim ili helikopterskim nesrećama

Duga lista državnih lidera koji su poginuli u avionskim ili helikopterskim nesrećama

"Vidite, ovo je ludo, suočio sam se sa peticijama da se film zaustavi. Dobijao sam prijetnje smrću. Ljudi su mi govorili da su mi zvali policiju", požalio se režiser.

Film je premijeru imao 16. januara u Meksiku, a planirano je da u britanska kina stigne u martu. Bez obzira na kontraverze, postoji ogroman interes publike, pa se očekuje da će film ostvariti ogroman profit, naročito jer je produkcija koštala manje od 100 hiljada dolara.

„Stvarno sam vjerovao u ovu ideju. Drugi nisu... i sada su stvari prilično dobre“, izjavio je Frake-Waterfield, a prenosi Daily Mail.

Režirala Jasmila Žbanić: Stigao je trailer za šestu epizodu serije The Last of Us

Režirala Jasmila Žbanić: Stigao je trailer za šestu epizodu serije The Last of Us

Milneova zbirka priča o medvjediću zvanom Pooh postala je dio javne domene u januaru 2022., što znači da za njenu obradu nije bilo potrebno tražiti dozvolu ili platiti autorska prava.

Nakon Milneove smrti 1956. godine, autorska prava je kupio Disney. Iako su prava na originalno Milenovo djelo istekla, Disney zadržava prava na svoju verziju žutog medvjedića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije