Quentin Tarantino otkrio koji svoj film smatra najboljim

0
Radiosarajevo.ba
Quentin Tarantino otkrio koji svoj film smatra najboljim
Foto: EPA-EFE / Quentin Tarantino

Jedan od najuspješnijih redatelja svih vremena Quentin Tarantino otkrio je za koji vlastiti film smatra da je njegov najbolji uradak.

Tarantino je rekao kako je film Bilo jednom u Hollywoodu, po njegovom mišljenju, najbolje što je nastalo pod njegovom palicom.

Redatelj u svom širokom opusu ima filmove kao što su Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Kill Bill, Django Unchained i mnoge druge, no čini se kako mu je upravo film koji je posljednji objavio srcu najdraži.

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Tarantino će snimiti samo još jedan film prije penzije: Ovo su mu opcije

Tarantino će snimiti samo još jedan film prije penzije: Ovo su mu opcije

"Godinama su me ljudi znali pitati takve stvari", rekao je za Variety. "I rekao bih nešto poput: O, svi su oni moja djeca. Iskreno mislim da je Bilo jednom u Hollywoodu moj najbolji film."

Radnja filma smještena je u 1969. godinu, a u središtu su bivši TV glumac Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) i njegovog dubler Cliff Booth (Brad Pitt), koji se sele u LA u pokušaju da se probiju u Hollywood.

Međutim, na kraju se presele u susjedstvo glumice Sharon Tate (koju glumi Margot Robbie), supruge reditelja Romana Polanskog, koju je u stvarnom životu ubila obitelj Manson dok je bila trudna.

Film je srušio redateljev vlastiti rekord, zaradivši procijenjenih 40.4 miliona dolara u prva dva dana prikazivanja. Impresivna zarada na kinoblagajnama značila je da je film nadmašio prethodno Tarantinovo otvaranje s najvećom zaradom, film Inglorious Basterds, koji je 2009. zaradio 38 miliona dolara.

Bilo jednom u Hollywoodu na 92. dodjeli Oscara dobio je nominacije za najbolji film, najboljeg reditelja, najboljeg glumca, najbolji originalni scenarij, najbolju kameru, najbolju kostimografiju, najbolju montažu zvuka i najbolje miksanje zvuka, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije