Prvi Balkanski forum gramofonskih ploča u Nišu: Vinil se vratio na velika vrata

0
AA
Prvi Balkanski forum gramofonskih ploča u Nišu: Vinil se vratio na velika vrata
FOTO: AA / Izdanja izložilo dvadesetak kolekcionara i vlasnika prodavnica ploča

Godinu dana nakon što je svjetska prodaja gramofonskih ploča prvi put poslije tri i po decenije premašila prodaju kompakt-diskova, u Nišu (Srbija) se održava prvi Balkanski forum gramofonskih ploča.

Uz muziku sa vinila, posjetioci razgledaju, kupuju ili razmjenjuju izdanja koja je izložilo dvadesetak kolekcionara i vlasnika prodavnica ploča iz Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Porast popularnosti ploča prati i sve veći broj događaja koji okupljaju njihove ljubitelje, pa berze i festivali poput današnjeg u Nišu nisu više rijetkost. Gostiju ima iz Podgorice, Beograda, Skoplja, Novog Sada, Kruševca, Jagodine i Kumanova.

Macron potvrdio mogućnost slanja francuskih trupa u Ukrajinu

Macron potvrdio mogućnost slanja francuskih trupa u Ukrajinu

"Ovo je prvi Balkanski forum ljudi koji vole gramofonske ploče, sa izlagačima iz Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije. Za pultom se smjenjuju di-džejevi i posjetioci uživaju. Sa izlagačima se već godinama družimo i sarađujemo", rekao je Zoran Cekić, organizator ovog foruma i vlasnik prodavnice ploča u Nišu.

Raznovrsna žanrovska ponuda može odgovoriti muzičkom ukusu svakog posjetioca.

Jedan od izlagača je Tošo Filipovski, nezavisni izdavač, vlasnik prodavnice ploča u Skoplju, pisac "Makedonske rok enciklopedije", "Makedonske diskografije – vinili", "Makedonskog rok vremeplova" i biografije "Mizar – okrovenija".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije